Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 06:43 | 13/07/2024

Presència de Viladecavalls a la primera Cimera Catalana d'Acció Climàtica

divendres 17 gener 2020

L'Alcaldessa, Cesca Berenguer, i el regidor de Medi Ambient, Jordi Amiguet, han assistit, avui divendres 17 de gener, a la 1a Cimera Catalana d'Acció Climàtica, convocada per la Generalitat de Catalunya al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

La cimera ha constat de tres taules de diàleg en les quals s'ha acordat un full de ruta, a curt i mig termini, que permeti afrontar les polítiques de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic, amb compromisos no només del Govern sinó de tots els agents implicats, i és una de les mesures que va aprovar l’executiu el passat mes de setembre per fer front a aquesta emergència.
Aquests compromisos inclouen àmbits com ara fixar objectius de reducció de la petjada de carboni, difusió de coneixement sobre canvi climàtic, reducció de l'ús de combustibles fòssils, descarbonització de la mobilitat, eficiència energètica i compra responsable a proveïdors.Una vegada finalitzada aquesta cimera, es crearan tres comissions de seguiment de mitigació, prevenció i adaptació amb presidències independents.

L'acte ha comptat amb la presència del M.H. Sr. Quim Torra, president de la Generalitat, i del Sr. Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat.