Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 03:12 | 20/07/2024

Programa d’ajuts a la rehabilitació energètica d’edificis (PREE)

L’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya ofereix una línia de subvencions, d’àmbit privat i públic, per actuacions de reducció de consums d’energia i emissions en edificis existents.

dilluns 18 gener 2021

En l’àmbit privat, es contemplen diverses actuacions subvencionables:

  • Millora de l'eficiència energètica de l'envolupant tèrmica
  • Millora de l'eficiència energètica i d'energies renovables en les instal·lacions tèrmiques de calefacció, climatització, ventilació i aigua calenta sanitària. Per exemple, bomba de calor, biomassa, solar tèrmica
  • Millora de l'eficiència energètica de les instal·lacions d’il·luminació.

 

La instal·lació de sistemes fotovoltaics no està subvencionat, però sí que puntua com a acció combinada i ajuda a obtenir un percentatge major de l’import de l’ajut econòmic.

L’objectiu d’aquestes subvencions és fomentar en la ciutadania la reducció dels consums energètics i d’emissions a les seves llars, pel benefici propi i, per extensió, del municipi en general.

Des de l’Ajuntament de Viladecavalls convidem la ciutadania a consultar aquests ajuts i, en cas de dubte, contactar amb el Servei de Medi Ambient per tal d’assessorar i acompanyar a les persones interessades durant el procés de cerca i, si escau, tramitació de les sol·licituds. El termini per a sol·licitar l’ajut corresponent és fins al 31 de juliol del 2021 o fins a esgotar el pressupost disponible.

Més informació sobre el programa d’ajuts a la rehabilitació energètica d’edificis a: 

http://icaen.gencat.cat/ca/energia/ajuts/edificis/ICAEN-Programa-de-ayudas-a-la-rehabilitacion-energetica-de-edificios-PREE/index.html