Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 06:21 | 21/07/2024

Programa de Garantia Juvenil a Viladecavalls

El passat dimarts 7 de juliol de 2015 a la sala de plens de l’Ajuntament es va presentar el projecte Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya (Ordre EMO/381/2014), cofinançat pel SOC i el Fons Social Europeu i promogut pel Consell Comarcal al qual està adherit l’Ajuntament de Viladecavalls a través dels serveis d’Ocupació i Joventut.

dimarts 14 juliol 2015

La reunió de treball va comptar amb la presència del regidor d’Ocupació i Serveis Socials Jesús Porres, la regidora de Joventut i Ensenyament Dolors Salmeron, la directora de l’Institut Teresa Vernet, el director de Serveis, tècnics de la corporació i del Consell Comarcal.

La Garantia Juvenil és una iniciativa  d’ocupació juvenil de la Unió Europea i té per objectiu reduir l’atur dels i les joves que han deixat de treballar o de formar-se, donant-los suport per aconseguir una oferta de treball, un període de pràctiques, formació en empreses o un curs de formació.

Aquesta iniciativa està destinada als joves d’entre 16 i 24 anys (o fins a 29 anys, si tenen un grau de discapacitat igual o superior al 33%). Els interessats hauran de complir una sèrie de requisits: No haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud i/o  no haver rebut accions educatives reglades en els 90 dies naturals anteriors a la data de presentació. En les accions formatives no reglades el termini es redueix a 30 dies de la data de presentació de la sol·licitud.

D’aquesta manera, a partir del pròxim dimecres 15 de juliol, la tècnica assignada pel Consell Comarcal iniciarà el treball al Punt d’informació jove del municipi per tal d’impulsar i promoure la inscripció i participació de joves en el Programa de Garantia Juvenil. L’atenció serà al PIJ Altell  els dimecres cada tres setmanes en horari de 15:00 a 18:00 h. L’ajuntament disposarà en totes les sessions del suport de la dinamitzadora del Punt Jove de Viladecavalls.

A més de l’acollida i suport del PIJ,  els joves interessats seran posteriorment derivats al servei local d’ocupació que compta amb la presència d’una tècnica d’orientació e inserció laboral que acompanyarà als joves en el procés d’inserció laboral (participació, espais de recerca, treball grupal, competències emprenedores i treball grupal competències clau).

Un dels objectius principals de l’equip de govern municipal són les polítiques d’ocupació i la lluita contra l’atur. En aquest sentit  des del Consistori es facilitaran totes les eines i mecanismes necessaris, així com suport, assessorament i informació a aquells interessats a inscriure’s al Programa de Garantia Juvenil, alhora que col·laborarà en les tasques de seguiment dels joves durant i després de la seva participació en el programa.