Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 20:55 | 17/07/2024

Prohibició de cremar restes vegetals imposada per la nova llei 7/2022 de residus

El passat 19 de setembre els Agents rurals van comunicar que des de la Generalitat de Catalunya es dóna de baixa el tràmit de "comunicació de crema", que permetia cremar restes vegetals del 16 d'octubre al 14 de març (periode de molt baix risc d'incendi).

divendres 30 setembre 2022

La finalització d’aquest servei és degut a l'article 27.3 de la nova LLei 7/2022, de 8 d'abril, de residuos y suelos contaminados para una economía circular, que prohibeix de caràcter general la crema de residus vegetals en entorns silvícoles i agraris. Per tant, les comunicacions de crema han perdut la seva raó de ser. 

Només s'exceptuen dos supòsits: en el cas que estigui afectats per una plaga i no existeixen d'altres mitjans, i per prevenir risc d'incendi. En ambdós casos, caldrà comptar amb una autorització individualitzada expressa. La llei estableix que s'han de prioritzar els processos biològics per al tractament de la matèria orgànica. 

Així doncs, a partir del 16 d’octubre ja no es podran tramitar comunicacions de crema. Les persones que necessitin gestionar els seus residus vegetals hauran d’optar per altres mètodes com són l’autocompostage per transformar el residu en abonament per a propi ús, trituració de les restes i utilització en el propi terreny, de forma prioritària, portar-les a un gestor de residus, o, per al cas de veïns i veïnes de Viladecavalls, fer servir el servei de recollida concertada de poda de fins a 2 m3  

L’Ajuntament treballarà per buscar alternatives que facilitin la gestió d’aquest residu per part del veïnat.