Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 12:03 | 24/07/2024

Protecció Civil posa en situació d’alerta el pla INUNCAT i PROCICAT per risc d’inundacions i ventades

El temporal es farà notar a la Comarca del Vallès Occidental a partir del migdia, afectant tot el territori.

dilluns 02 novembre 2015

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat, en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indiquen l’arribada demà d’un episodi de temporal amb fort vent, pluja abundant i mala mar, demana a la ciutadania extremar la prudència.

 

ALERTA PER VENT

 Cal extremar les precaucions i assegurar o retirar els objectes que es trobin a terrasses i balcons de les cases que el vent pot fer caure al carrer. Així mateix, en el cas que allà on us trobeu el vent bufi amb força intensitat, cal evitar refugiar-vos al costat de murs que puguin resultar inestables, cartells i mobiliari urbà, així com d’arbres dels que es pugui’n desprendre branques o fragments del tronc. Feu cas de les recomanacions del Servei Català de Trànsit en la conducció, especialment en el cas de vehicles pesants i en carreteres a cotes altes.

 

ALERTA PER PLUGES

Cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit (SCT) pel que fa a la circulació amb pluja intensa, especialment, reduint la velocitat i augmentant la distància de seguretat entre vehicles.

Tanmateix, Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal evitar, en cas de pluja intensa, apropar-se a rius i rieres que puguin augmentar el cabal de forma ràpida, i no passar per guals, passos soterrats ni punts inundables, especialment a la costa. També és important netejar de fulles seques i brutícia els embornals, desguassos i desaigües de patis, terrats i soterranis abans que comenci a ploure per evitar taponaments que poden provocar inundacions d’aquests espais.

Galeria d'Imatges

INUNCAT
PROCICAT