Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 21:00 | 25/07/2024

Protocol d'assetjament psicològic, sexual o per raó de sexe i/o violència física a la feina

divendres 24 juliol 2020

L’Ajuntament de Viladecavalls pren mesures davant la greu situació que poden generar alguns factors psicosocials que constitueixen una amenaça d’assetjament psicològic, sexual o per raó de sexe i/o violència física també a l’entorn laboral.

El passat 25 de juny el Ple de l’Ajuntament va aprovar el protocol d’assetjament psicològic, sexual o per raó de sexe i/o violència física, per tal de regular, en la prevenció de riscos laborals, els mitjans d'actuació per a la intervenció en els possibles casos de conflicte i amenaça que no garanteixin un clima laboral positiu.

Aquest és el primer protocol d'aquest tipus que aprova l'ajuntament i que s’inclou dins les actuacions del Pla d’Actuació Municipal de Viladecavalls 2019-23 (PAM) que treballa en la línia estratègica de polítiques de gènere i drets humans, vetllant per la inclusió de la igualtat de gènere en totes les normatives i accions municipals.

Al document es detallen les formes de procedir a l'hora de prevenir, identificar, avaluar i intervenir davant d'aquestes situacions i comportaments, intentant prevenir i/o evitar aquestes actituds, així com oferir un procediment d’actuació davant aquest tipus de situacions, tot això amb la intenció d'adoptar aquelles mesures que siguin necessàries per assegurar un ambient de treball psicosocialment saludable.

Aquest procediment és aplicable per a tots els centres i llocs de l’Ajuntament, així com a totes les persones que presten o puguin prestar serveis en el mateix, és a dir: tant el personal intern, com a personal extern (persones treballadores d'empreses contractades que prestin serveis en dependències d’aquest, usuaris, etc.).

També seran sota el protocol de l'Ajuntament totes aquelles persones que són empleades de la mateixa i que desenvolupin la seva feina en altres empreses.

Davant qualsevol situació de violència TOLERÀNCIA ZERO!