Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 02:57 | 20/07/2024

Pròxima instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'Ajuntament

Avui 5 de març se celebra el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, una bona ocasió per conscienciar-nos i sensibilitzar-nos del consum d’energia responsable.

dijous 05 març 2020

En el marc del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible de Viladecavalls, per lluitar contra els efectes de la crisi climàtica i contribuir a la transició energètica, el passat 18 de febrer del 2020, representants municipals van assistir a la presentació del projecte d'instal·lació de plaques fotovoltaiques en règim d'autoconsum en equipaments públics locals de la Diputació de Barcelona, a la sala d'actes de l'edifici "El Vagó" de l'Escola Industrial de Barcelona.

Viladecavalls ha estat escollit com un dels 37 municipis de menys de 20.000 habitants que rebran finançament per implantar plaques fotovoltaiques en equipaments muncipals, en aquest cas a la coberta de l'edifici de l'ajuntament, en què la Diputació de Barcelona assumirà el 50% dels costos de redacció del projecte i instal·lació dels equips i el 50% restant anirà a càrrec de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) i el Fons Euopeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Es preveu que la redacció del projecte executiu i la instal·lació de les plaques fotovoltaiques a la coberta de l'ajuntament finalitzin en un termini màxim de 15 mesos. També es prestarà formació a persones responsables de l'ajuntament de mantenir la instal·lació abans de la posada en marxa de les plaques.

Aquesta actuació s'emmarca en les línies estratègiques del Pla d'Actuació Municipal de l'Ajuntament de Viladecavalls, concretament en el punt 4.4.2 Pla contra el canvi climàtic i energia, i permetrà obtenir energia renovable per autoconsum de l'edifici consistorial, suposant una reducció tant de la despesa econòmica com energética i per tant, en emissions també