Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 06:10 | 21/07/2024

Rebuda estella del Servei Comarcal de Biomassa forestal per a la caldera de Viladecavalls

SETMANA DE L’ENERGIA 2021 Aquest mes d’octubre, l’Ajuntament de Viladecavalls ha rebut estella del Servei Comarcal de Biomassa destinada a la caldera que abasteix de calefacció l’Escola Rosella i l’Escola Municipal de Música Pau Casals.

dijous 28 octubre 2021

La caldera de biomassa es va instal·lar aquest passat estiu per part de l’Ajuntament de Viladecavalls al carrer Pau Claris, prop dels dos centres educatius, des d’on es gestiona aquesta instal·lació que té per objectiu evitar les emissions de 64,5 tones de C02 anuals, equivalent al consum anual mig de calefacció de 30 llars. 

El Servei Comarcal de Biomassa Forestal, que ja funciona a més del 50% de capacitat, compta amb altres administracions usuàries, com ara els ajuntaments d’Ullastrell, Vacarisses, Terrassa i, aviat, de Cerdanyola.  

Aquest servei s’emmarca en l’estratègia comarcal de transició energètica i millora de la qualitat de l’aire. De fet, el Centre Logístic de Biomassa ja ha subministrat, des de 2018, més de 6100 tones d’estella provinent de fusta de boscos de la comarca als seus diferents usuaris. Això equival al subministrament d’aproximadament 24 Giga Wats d’energia tèrmica a equipaments de la comarca, en substitució de combustible fòssil i estalviant l’emissió de més de 5000 tones de CO2 a l’atmosfera.

Des de l’Ajuntament de Viladecavalls es continuarà impulsant actuacions que potenciïn les energies renovables, millorin l’eficiència energètica del municipi i serveixin per minvar els efectes del canvi climàtic.