Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 11:11 | 25/07/2024

Recomanacions sobre el tractament dels residus durant l’aïllament domiciliari per COVIP 19

dissabte 28 març 2020

Segons recomanacions del Ministeri de Sanitat, es demana a la ciutadania col·laboració per tal d’evitar contagis derivats de la manipulació dels residus de pacients que es trobin aïllats per COVID-19.

L’Agència de Residus de Catalunya facilita instruccions a la poblacio sobre com i a on s’han de llençar els residus d'un malalt aïllat pel coronavirus.

😷

Cal fer un procediment meticulós dipositant els residus en bosses de plàstics i seguint les mesures que es detallen específicament, s’han de dipositar amb la resta dels residus domèstics a la bossa d'escombraries corresponent al cubell de fracció resta

  • Queda totalment prohibit depositar aquests residus en els contenidors de recollida separada de qualsevol de les fraccions separades (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil) o el seu abandonament en l'entorn.

 

Per descarregar les Recomanacions sobre la recollida dels residus domiciliaris per confinament pel COVID-19 , clicar aquí

🙂

En quan a la gestió domiciliària dels residus en llars sense positius per COVID-19, la separació dels residus es realitzarà tenint en compte que cal reduir al màxim la fracció resta que arriba les plantes de tractament, convé recordar als ciutadans la importancia de reduïr el lliurament d’escombreries i  d'optimitzar la recollida separada de les diferents fraccions (paper / cartró, vidre, envasos, orgànica, siscau), i dipositar en els seus contenidors únicament els residus corresponents a aquests fraccions.

  • Finalment, es recorda als ciutadans que els guants de làtex o nitril utilitzats per fer la compra o altres usos no són envasos i per tant no han de dipositar-se en el contenidor d'envasos ni cartró, van al de rebuig

Normativa publicada en l'ordre ministerial SND/271/2020. Instrucció del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per als domicilis sobre gestió de residus domèstics i COVID-19.

Per descarregar el BOE clicar aquí