Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 09:47 | 13/07/2024

Resultats de l'estudi d'avaluació de qualitat de l'aire a Viladecavalls

divendres 28 novembre 2014

L’Ajuntament de Viladecavalls en col•laboració amb la Gerència de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona han efectuat l’Estudi de qualitat de l’Aire a Viladecavalls, després que el passat mes de maig s’instal·lés a l’avinguda Barcelona de Can Trias una unitat mòbil de mesura de la contaminació atmosfèrica.

L’estudi aporta els resultats obtinguts en el període comprès entre el 23 de maig i el 29 de juliol. Els paràmetres estudiats són partícules en suspensió, diòxid de nitrogen, ozó i BTEX. 

Els resultats de l’estudi són òptims, donant valors per sota dels llindars establerts per la normativa vigent per a la protecció de la salut humana. Només un dia s’ha superat el nivell objectiu diari per l’ozó coincidint amb els dies de més calor.

Conèixer les característiques de l'aire al municipi és necessari per a la qualitat de vida de les persones i el medi ambient. És de gran importància conèixer quins contaminants afecten i d'on provenen, per tal de poder avisar a la població i aplicar mesures preventives i correctores.