Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 14:39 | 19/07/2024

Reunió amb Direcció General de Transport i Mobilitat per avançar en les millores del transport públic de Viladecavalls

L'Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, es va reunir el passat dimecres 24 d'octubre amb el Subdirector General de Transport i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Sr. Benjamín Cubillo, per tractar diversos temes de transport públic del municipi.

divendres 26 octubre 2018

La reunió amb Direcció General de Transport i Mobilitat va servir per traslladar de manera presencial la voluntat de perllongar la línia 5 d'autobús fins a Sant Miquel de Guanteres, traslladada pels ajuntaments de Viladecavalls i Terrassa que podran iniciar els estudis tècnics i econòmics per fer realitat aquesta demanda de diverses associacions de veïns dels dos municipis.

Arran de la reunió entre Cesca Berenguer i el Sr. Benjamín Cubillo, s’ha adoptat el compromís per part de la Generalitat de Catalunya de donar suport econòmic a l’Ajuntament de Viladecavalls per fer front als costos que representa la millora realitzada en el servei de reforç de transport escolar a l'institut, amb una subvenció del 50% dels costos totals per l’any 2019.

Així mateix, es va parlar del possible increment de la freqüència de pas del tren a la vila que, tot i que l'actual infraestructura ferroviària i la complexitat que representa l'entrada i sortida dels trens a Barcelona dificulta que es puguin realitzar aquestes millores a curt termini, s’estudiarà l’ús que es fa del tren a Viladecavalls per obtenir dades reals i precises que reforcin aquesta necessitat.

A la trobada, es va adoptar el compromís de concertar en els pròxims dies una reunió entre Generalitat de Catalunya, l’empresa de Trasports Generals d’Olesa (TGO), l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i l’Ajuntament de Viladecavalls per iniciar un estudi de la realitat i problemàtica del transport per carretera al municipi, en concret de l’autobús interurbà.

Finalment, Cesca Berenguer va proposar l’elaboració d’un projecte per introduir el transport a demanda a Viladecavalls, ja que considera que la realitat del municipi en matèria de transport que mostra el darrer estudi de mobilitat no es correspon a les necessitats dels usuaris i usuàries de l’actualitat.