Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 08:43 | 23/07/2024

Reunió amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per reclamar l'acceleració de les obres del quart cinturó al Ministeri de Foment

La finalització de les obres representarien un impacte macroeconòmic de 252 milions d'euros i s'evitarien 6.700 tones de CO2 anuals

dimecres 06 setembre 2017

Els alcaldes i alcaldesses dels ajuntaments afectats per les obres inacabades de la B-40 en el tram Abrera - Terrassa, Cesca Berenguer de Viladecavalls, Pilar Puimedon d'Olesa de Montserrat, Jesús Naharro d'Abrera i Jordi Ballart de Terrassa, es van reunir amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a la seu del Departament, per fer front comú en la reclamació al Ministeri de Foment per la finalització de les obres.

En la reunió, s'ha posat sobre la taula l'estudi elaborat per l'Institut Cerdà, per encàrrec de la Diputació de Barcelona i la CECOT, en el qual xifra en 6 milions d'euros l'estalvi intern anual de les empreses dels municipis afectats, 24 milions d'estalvi econòmic en l'àmbit de la mobilitat i s'evitarien 6.700 tones de CO2 a l'any. A més a més, la finalització i explotació del tram representaria un impacte macroeconòmic de 252 milions d'euros.

El tram inacabat està en execució des del 2009 amb diverses aturades de l'obra, reprès el passat 2016 i amb un termini de finalització previst pel 2020. Unes obres en un tram de 14 quilòmetres que s'allarguen des de fa 14 anys i que suposen un greuge per a les comunicacions i la competitivitat de les empreses del territori.