Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 08:09 | 25/07/2024

Reunió amb Serveis Territorials de Carreteres de la Generalitat amb motiu de les obres del IV Cinturó

L'Ajuntament de Viladecavalls i Serveis Territorials de Carreteres de la Generalitat de Catalunya van mantenir, ahir dimarts 9 d'octubre, una reunió a Barcelona per tal de conèixer les alternatives que es duran a terme per minimitzar les afectacions que es produiran pròximament, a la C-58 i a la C-16, al seu pas pel terme municipal. S’ha tornat a exigir la necessitat d’autoritzar -per part de la Generalitat- la construcció de les rotondes de la C-58.

dimecres 10 octubre 2018

La reunió es va dur a terme a Barcelona, al Departament de Territori i Sostenibilitat, a les 12 del migdia d'ahir 9 d'octubre, amb l'assistència de l'Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, i el Cap dels Serveis Territorials de Carreteres de Barcelona de la Generalitat de Catalunya, Sr. Daniel José Gallego Martínez.

A la trobada, Cesca Berenguer ha sol·licitat informació sobre les alternatives per minimitzar les afectacions que se'n derivaran en els pròxims dies a la C-58 i a la C-16, al seu pas per Viladecavalls, així com traslladar la necessitat de realitzar un estudi acurat de l'estat de conservació del pont de la Riera de Gaià.


Desviament temporal de la C-58

Les obres complementàries de la B-40 provocaran el desviament temporal de la C-58 -previst durant 18 mesos- i alteraran de manera significativa la circulació de vehicles en sentit Vacarisses. Per aquest motiu, Berenguer ha demanat a Gallego quines mesures de reducció del volum de trànsit s'implantaran per evitar un possible col·lapse de la via, a més de reforçar la seguretat viària en el tram de la B-245 on es construirà el nou enllaç i garantir que els barris del municipi no quedin afectats, permetent que els vehicles i el transport públic es puguin incorporar a la via sense complicacions. En aquest sentit, s'ha proposat agilitzar la construcció de les noves rotondes de Can Trias i Sant Miquel de Guanteres.

 

Accessos en direcció Barcelona i alternatives d'entrada al municipi des de la C-16

Amb motiu de les obres que començaran aquesta setmana a la C-16, Cesca Berenguer ha demanat més informació sobre els treballs que es duran a terme i si es realitzarà l’obra inicialment prevista d’ampliació dels dos laterals, amb les corresponents afectacions. També s'ha preguntat si les rotondes de la carretera B-245 o el seu pont hauran de ser demolits i reconstruïts i si és així, quins accessos al municipi tenen previst habilitar.

 

Enllumenat públic a tots els nusos viaris

L'Alcaldessa de Viladecavalls ha traslladat la necessitat de crear enllumenat públic a tots els nusos viaris que s'han de construir, en especial a les futures rotondes de Can Trias, Sant Miquel de Guanteres i del nucli urbà i garantir que es posin en marxa els punts de llum de les rotondes de la B-245, que ja van ser construïts fa 9 anys i que encara no s'han activat.