Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 11:36 | 25/07/2024

Reunió de prealerta del Pla d’Emergència Municipal amb motiu de l’onada de calor

L’Ajuntament de Viladecavalls posa en funcionament un seguit de mesures per minimitzar les afectacions a la població amb motiu de l’onada de calor.

dimecres 26 juny 2019

Aquesta tarda s’han reunit tècnics de l’Ajuntament, Policia Local, Bombers i Protecció Civil amb l'Alcaldessa, Cesca Berenguer, i diferents Regidors de la Corporació per determinar les actuacions municipals per minimitzar els efectes que l’onada de calor pot tenir en la població.

Amb la intenció de transmetre tranquil·litat i benestar a la ciutadania, l’Ajuntament ha decidit un seguit de mesures, com obrir la piscina de la Zona Esportiva Municipal de Can Trias de manera gratuïta des de dijous 27 de juny fins al diumenge 30 de juny, els dies en què es preveu una calor més intensa. L’entrada serà lliure per les persones empadronades a Viladecavalls. L’objectiu d’aquesta mesura és oferir alternatives a la població en general, i en especial a la població de risc –gent gran i infants –, perquè en les hores de més calor del dia puguin trobar aixopluc i refrescar-se. A més, s’ha demanat col·laboració al Casal Familiar que ha accedit també a oferir accés a la piscina amb la mateixa finalitat. 

S'ha especificat l'excepcionalitat d'aquesta mesura que anirà lligada a l'aforament permès en cada instal·lació i a les normes pròpies dels espais públics. 

També s'ha avançat l'inici de les activitats de les Tardes d’aigua, que estaven programades pel mes de juliol, a la plaça de la Masia de Can Turu i a la plaça Nova de Can Trias. Per tant, s’organitzaran activitats relacionades amb l’aigua adreçades als infants aquest dijous, divendres i dissabte, entre les 16.30 i les 18.30 hores. Cal remarcar que en aquestes activitats es promou un ús responsable de l’aigua fent servir recipients i cubells i evitant el malbaratament dels recursos.

Una altra de les mesures és posar a disposició del veïnat espais municipals amb aire condicionat perquè aquelles persones que ho desitgin i en cas de necessitat, s’hi puguin adreçar i passar les hores de més calor: el Centre Cívic Paco Cano obrirà la sala de la gent gran en horari de matí i de tarda. Al centre del municipi, en horari de matí (de 8 a 15 hores) l’Ajuntament obrirà la sala de plens i a les tardes es posa a disposició l'espai de la Biblioteca municipal Pere Calders (de 15 a 20 hores).

Des de Serveis Socials es farà un seguiment especial a les persones grans que viuen soles per controlar que es trobin en bon estat de salut i per oferir els recursos que puguin ser necessaris.

L’Ajuntament també ha comunicat als organitzadors dels campus d’estiu (escoles Rosella i Can Trias, Club de Patinatge i Happydays) que evitin la realització d’activitats d’esforç físic en les hores de més calor del dia, així com els consells de seguretat enfront una onada de calor habituals.

En un altre dels punts acordats, i en aplicació al règim del pla de riscos laborals municipal, s'ha procedit a comunicar als treballadors de la brigada que fan tasques a l’aire lliure la programació cada 50 minuts d'un descans obligatori i hidratar-se, pel que es repartiran ampolles d'aigua assíduament. 

Per tal de poder actuar amb immediatesa davant del risc d’incendi, l’Ajuntament de Viladecavalls disposa d’un dipòsit de 6.000 litres d’aigua, així com tots els mitjans mòbils i fixes a disposició del cos de Bombers, que ha reforçat els seus torns. A més, des de Protecció Civil faran patrullatge dels nuclis de població i les zones forestals per detectar com més aviat millor qualsevol indici de foc.

Recordem a la població que les condicions climatològiques són especialment favorables a una ràpida propagació del foc per les altes temperatures i la baixa humitat en l’ambient. Per tant és molt important extremar les precaucions, avisar en detectar la mínima senyal d’alerta i col·laborar per evitar situacions de risc.

 

Telèfon d’emergències: 112.

Telèfon de l’Ajuntament: 93 788 71 41

Policia Local: 93 733 07 07