Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 11:27 | 24/07/2024

Reunió de seguiment dels ajuntaments afectats per les obres del IV Cinturó

Els ajuntaments de Terrassa, Viladecavalls, Olesa de Montserrat i Abrera es van reunir a Viladecavalls, ahir dijous 28 de juliol, amb el Cap de la demarcació de Carreteres a Catalunya, Luís Bonet, i el Director General de Carreteres del Ministeri de Foment, Jorge Urrecho, per a tractar diversos temes relacionats amb les obres del IV Cinturó.

divendres 28 juliol 2017

En la visita institucional a les obres del túnel de l'autovia orbital B-40, que va tenir lloc el passat 20 de juny, els 4 ajuntaments afectats per les obres del IV Cinturó van acordar incrementar el contacte per a tractar les demandes i el calendari dels treballs, així com l'impacte territorial de la posada en marxa del túnel i el possible col·lapse de les sortides de l'autovia i les connexions amb les carreteres actuals, donat que es preveu que hi circulin uns 100.000 vehicles diaris.

A la reunió d'ahir, els màxims representants dels ajuntaments afectats van traslladar les seves preocupacions al Cap de demarcació i al Director general de carreteres.

L'Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, va recordar que dins del projecte de ramals d'acceleració de la C-58 es contemplen les obres de les rotondes de Can Trias i de Sant Miquel de Guanteres i que el municipi necessita que es compleixen les dates de realització, prevista inicialment pel 2018 que, a causa de problemes administratius del Ministeri de Foment, s'han endarrerit.

Cesca Berenguer també va sol·licitar informació sobre l'estat del projecte del fals túnel de Can Trias i va demanar que es tingui en compte aquest projecte, actualment pendent d'aprovació definitiva. Referent a aquesta sol·licitud, els responsables de Foment van expressar la seva voluntat per incloure el projecte als pressupostos de l'Estat de 2018 amb la creació d'una partida d'inversió de 2.300.000 euros.

Des de l'Ajuntament de Viladecavalls es continuarà pressionant a l'Estat perquè finalitzin els treballs del IV Cinturó i se seguirà treballant conjuntament amb els altres ajuntaments afectats per aquestes obres inacabades.