Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 11:24 | 15/07/2024

S'aprova el Pla Local de Seguretat de Viladecavalls orientat en la perspectiva de gènere

dilluns 24 febrer 2020

La Junta Local de Seguretat de Viladecavalls s'ha reunit avui dilluns 24 de febrer del 2020 per posar sobre la taula diversos projectes de millora en la seguretat ciutadana del municipi que s'han anat treballant al llarg dels darrers tres anys. 

L'acte s'ha dut a terme a la sala de plens de l'Ajuntament de Viladecavalls i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Cesca Berenguer, que presideix la Junta Local de Seguretat de Viladecavalls, el regidor de Seguretat i Convivència Ciutadana, Pere Nogués, el secretari municipal, la Policial Local, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil. 

Durant la Junta s'han tractat aquells temes que més preocupen a la ciutadania, com pot ser, les ocupacions il·legals i els robatoris a domicilis. L'alcaldessa ha demanat la colaboració de tots els cossos de seguretat dintre de les seves competències i ha posat en rellevància la importància de tenir molt en compte la prespectiva de gènere en temes de seguretat. S'ha presentat el Projecte de Videovigilància Municipal, en què l'Ajuntament ha explicat que s’han instal·lat càmeres de seguretat, i que es preveu continuar instal·lant en diversos punts del municipi, fins a protegir tots els accessos als centres urbans, com ara a l'entrada al municipi des de la carretera B-120, la zona esportiva municipal del nucli urbà o el barri de Can Trias. 

A continuació, s'han mostrat les dades recavades en l'anàlisi de seguretat ciutadana del municipi de l'any 2019, del qual es constata que el nombre de delictes en general a Viladecavalls s'han reduït un 33% i concretament els robatoris han disminuït un 50% respecte a l’any anterior. 

Finalment, s'ha portat a votació el Pla local de Seguretat iniciat el passat setembre 2018, el qual s'ha elaborat orientat en perspectiva de gènere. Una prova pilot que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i que servirà d'exemple per a altres municipis de la província a l'hora de resoldre les desigualtats de gènere en l'àmbit de la seguretat pública. 

La Junta de Seguretat de Viladecavalls té les funcions d'analitzar i valorar la situació de la seguretat pública del municipi i concretar les polítiques corresponents en cada àmbit.