Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 15:09 | 17/07/2024

Segon punt de recàrrega de vehicles elèctrics a Viladecavalls

Viladecavalls compta des d'avui divendres 2 d'agost del 2019 amb un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics. Tal com s'havia previst, al punt de recàrrega instal·lat el passat mes de maig al carrer de Baix del nucli urbà ara s'hi ha de sumar un de nou, el situat a l'Avinguda Barcelona de Can Trias.
Punt de recàrrega de vehicles elèctrics situat a l'avinguda Barcelona de Can Trias
Punt de recàrrega de vehicles elèctrics situat a l'avinguda Barcelona de Can Trias

divendres 02 agost 2019

Aquest punt de recàrrega compta amb les mateixes característiques que el del carrer de Baix: té capacitat per carregar dos vehicles simultàniament, ofereix una potència de 7,4 kW en total i la connexió és compatible amb tots els vehicles elèctrics.

Per fer servir el punt de càrrega hi ha dues vies: la primera d’elles és amb una targeta RFID, d’ús universal i que lliuren al comprador en adquirir el vehicle elèctric al concessionari. El punt també està operatiu perquè les targetes de l'ICAEN i de la plataforma LIVE  puguin funcionar.

La segona opció és a través de l’aplicació mòbil Electromaps. Aquesta és l’opció més completa perquè permet a l’usuari veure les estacions de càrrega que té properes al seu voltant, comprovar si aquestes estan disponibles o ocupades, reservar una plaça per carregar el vehicle i també es pot activar la càrrega, tot a través de la mateixa aplicació i des del telèfon mòbil. Per posar-la en funcionament, només s’ha de registrar un usuari i una contrasenya.

Els equips de pal de recàrrega adquirits per l'Ajuntament han estat fabricats per l'empresa local Circutor i estan preparats per resistir les diverses condicions ambientals i actes vandàlics.

Aquesta actuació s'emmarca dins el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) contra el canvi climàtic. L'objectiu d'aquest és reduir la xifra d'emissions de CO2 que genera el municipi en més del 20% per a l'any 2020. Per aconseguir-ho l'Ajuntament de Viladecavalls està implementant diverses mesures per lluitar contra el canvi climàtic,  com ara: que els equipaments municipals guanyin en eficiència energètica, arranjar i mantenir els espais públics d'una manera sostenible, i fomentar l'ús del transport públic o altres mitjans de transport menys contaminants.

*Per descarregar l'aplicació, heu de buscar Electromaps a la botiga d’aplicacions (iOs o Android).