Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 09:59 | 22/07/2024

Signat el nou contracte del servei de recollida d'escombraries i neteja viària del municipi

L'Ajuntament de Viladecavalls va signar el passat 1 d'agost el nou contracte per la prestació del servei de recollida d'escombraries i neteja viària. El servei ha estat adjudicat per concurs públic a l'empresa Juan y Juan, empresa de serveis, SA.

divendres 03 agost 2018

Ara s’inicien les tasques d’implantació del nou servei que es preveu pugui ser operatiu en la seva totalitat a partir del pròxim mes de novembre. 

El nou servei incorpora una millora en la freqüència de recollida d’escombraries, conjuntament amb un sistema de control i supervisió de l’emplenament dels contenidors. 

A més, totes les illes de contenidors passaran a disposar de totes les fraccions (vidre, paper-cartó, envasos, matèria orgànica i resta), per tal de facilitar la recollida selectiva al veïnat. Es col·locaran contenidors nous a tot el municipi i s’ordenaran els emplaçaments d'aquests. 

És important millorar en els nivells de recollida selectiva en les diferents fraccions per tal d’aconseguir l’objectiu del 60% del reciclatge de cara al 2020 per motius de sostenibilitat ambiental, com ara evitar la contaminació associada, per exemple pels plàstics, i millorar en el benestar de les persones, així com per a l’optimització de recursos com l’energia, l’aigua i els materials que es poden reciclar, important per exemple per lluitar contra el canvi climàtic. També per motius de sostenibilitat econòmica, donat que el tractament de la fracció resta és molt més car i seguirà encarint-se en els pròxims anys. 

Pel que fa a la recollida concertada de poda i trastos voluminosos, s’incrementaran les hores de recollida -donant més flexibilitat al sistema- i es preveu la incorporació d’uns dies de recollida per al paper-cartó comercial. 

També es preveu una millora en el servei de neteja, tant dels contenidors, com dels carrers, amb la incorporació d'un peó amb bufadora de reforç de l’escombradora, vehicles elèctrics pels escombriaires, entre altres, i l'ampliació de l’àmbit de carrers amb servei, actualitzat a la realitat territorial actual del municipi.