Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 10:37 | 24/07/2024

S'inicia la construcció del gual inundable del Molinot

dilluns 14 desembre 2020

Avui, dilluns 14 de desembre, s’han iniciat les obres per portar a terme la construcció del gual de pas inundable de la zona del Molinot de Viladecavalls.

L’actuació s’emmarca dins del Pla de Prevenció d’incendis municipal i es realitza al carrer camí Romeu a Montserrat sobre el torrent del Llor al Molinot.

L’objecte de les obres és protegir i estabilitzar els talussos mitjançant la construcció d’un gual inundable amb escullera, que permeti la seva estabilitat i garanteixi un pas estable i de fàcil manteniment i conservació, sobretot en episodis de pluges intenses que fins ara havien causat el deteriori d’aquest gual.

Les actuacions previstes són:

  1. Desbrossament i neteja de tota la zona.
  2. Excavació i neteja de la base fins a trobar terreny adequat.
  3. Sanejament, compactació i anivellació de la base de fonamentació.
  4. Execució de la base d'escullera amb formigó.
  5. Execució cos de l'escullera amb un pes superior a 1900 kg.
  6. Restitució talús, compactació i coronació escullera.

L’Ajuntament de Viladecavalls ha contractat a l’empresa CONTRATAS VILOR per executar les obres amb la direcció d’obra per part de l’empresa OFEP, SA.

Amb es Suport de la subvenció, per ajuts puntuals, "Construcció de gual inundable al camí 11 de la xarxa viària bàsica”  sol·licitada a la Diputació de Barcelona i aprovada per decret de la Presidència Delegada de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, de 21 de novembre de 2020, en el marc del Protocol general del Pla de concertació “Xarxa de Governs Locals 2020-2023”.

La duració de les obres es preveuen fins a finals d’any i es desenvoluparan en l’horari de dilluns a divendres de 9 a 17-18 h.

Durant aquest període hi haurà presència de maquinària a la zona, abassegament de materials, etc., i no es preveu cap afectació de llarga durada al trànsit del sector, tret dels darrers dies, en els que es procedirà al formigonatge del gual i en el que l’accés pot quedar tallat en la part del camí romeu al què el gual dona continuïtat durant uns quatre de dies. En aquest sentit es contactarà amb els veïns afectats per tal d’informar i minimitzar molèsties.

Amb aquesta actuació es vol evitar el greu deteriorament d'aquest pas com es van patir en situacions d'aiguats com en el passat temporal Glòria.