Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 06:27 | 23/07/2024

Sis dies de celebració per la Festa Major de Viladecavalls

Viladecavalls ultima els detalls per a la celebració de la Festa Major 2017 amb una àmplia proposta d'activitats per a tots els públics des del dimecres 5 fins al dilluns 10 de juliol.

divendres 23 juny 2017

El programa de festa major es va presentar dimecres 21 de juny a la tarda a l'auditori de l'EMM Pau Casals davant entitats, col·laboradors, empreses i regidors del Consistori. 

Marta Porcuna, guanyadora del concurs de cartell de Festa Major 2017

A la presentació es va donar a conèixer la guanyadora del concurs del cartell de Festa Major 2017, Marta Porcuna Garcia, amb un treball gràfic que combina dos cavallets de mar amb formes geomètriques de colors. En aquesta edició del concurs s'hi van presentar 5 cartells amb diferents tècniques plàstiques. 

Cartell guanyador de Festa Major 2017

 

Dimecres, inici de Festa Major

Pel que fa al programa d'activitats de la Festa Major, el repic de campanes anunciarà l'inici de la Festa Major d'enguany el dimecres 5 de juliol a les 19.00 hores. A les 20.00 hores, es durà a terme la nova missa Ofici solemne d’inici de Festa Major a l'església de Sant Martí de Sorbet. El posterior concert de Can Coral, a càrrec del Cor Sant Martí, clourà el primer dia de celebració. 

Estrena del documental de memòria històrica de Viladecavalls "Mirar enrere"

L'endemà, es projectarà el documental sobre la memòria històrica de Viladecavalls "Mirar enrere" a les 20.00 hores en la sala polivalent dels baixos de la Biblioteca Pere Calders de Viladecavalls. Aquest documental, realitzat per la productora Sabem.com, recull els testimonis de més de 30 veïns i veïnes del municipi que comparteixen les seves experiències al llarg de la història de la nostra vila. 

Núa Jazz clourà el cicle “Viu la Veu”

A les 21.00 hores, Núa Jazz actuarà en el concert de cloenda del cicle Viu la Veu en la terrassa de l'Escola Municipal de Música Pau Casals i a les 21.30 hores, el Consell Jove de Viladecavalls ha organitzat una nova activitat, el Sopar dels Genets, al patí de l'escola Rosella, en la qual colles de fins a 8 persones participaran en diversos jocs i proves per escollir el primer “Genet de l'any”.

Divendres 7, a partir de les 18.00 hores, la “Fira del joc”, un espai adreçat als infants en un ambient familiar que conviurà amb el nou “Espai Jove” a la plaça de la Vila i en el carrer Antoni Soler, la consolidada “Master Class” organitzada pel Casal Familiar. A més, tant divendres com dissabte, hi haurà una fira artesanal i de proximitat instal·lada en el carrer de Baix. 

Nova ubicació del pregó de Festa Major amb un pregoner molt especial

A les 20.30 hores en la plaça de la Masia de Can Turu, l'espectacle de ritmes i danses  "Brincadeira" donarà pas al Pregó de Festa Major que, enguany, es realitzarà a la plaça de la Masia i que anirà a càrrec de l’actor i doblador, Joan Pera.

Una vegada recitat el pregó, els veïns i veïnes podran gaudir del sopar popular amb una fideuada a càrrec de Gota de Gust i amb la col·laboració de les associacions de veïns de Viladecavalls Centre i La Planassa. Les danses de "Brincadeira" i la música d’orquestra i disco-mòbil de La Montecarlo s'allargaran fins ben passada la matinada. I pels més joves,el grup Cacatua Plus i Exta6 actuaran en concert dins la Nit Jove, a partir de les 23.30 hores, al pati de l'escola Rosella i finalitzarà amb les sessions dels Dj's Rambla i Sendo. 

Un dissabte carregat d'activitats esportives i musicals

La “Matinal esportiva” en la zona esportiva municipal del nucli urbà donarà el tret de sortida als actes de dissabte amb un partit de futbol, en homenatge a Jaume Collado, entre l'equip "Amics Jaume Collado" i els veterans del Terrassa FC i un triangular de futbol salaen el pavelló municipal. La “Diada del Joc i l'Esport” i la cursa infantil de motos aplegarà a les famílies en la plaça de la Masia de Can Turu.

Quarta edició de l’espectacular Baixada d’andròmines

A partir de les 18.00 hores, el camí de Can Sanahuja i el carrer Pau Claris acolliran la quarta edició de la Baixada d'andròmines que s'ha convertit ja en un clàssic de la Festa Major. Paral·lelament, la plaça de la Vila iniciarà un seguit d'actuacions musicals amb la ballada de sardanes de la Copla contemporània, exhibició de danses populars, Swing amb el grup Men in Swing i Havaneres amb el grup local Vent de Mestral.

Els amants de les arts escèniques podran gaudir amb la representació teatral "L'amor venia amb taxi", a càrrec de la companyia Galop-ets, que es durà a terme a l'auditori de l'EMM Pau Casals a les 9 del vespre. I a la plaça de la Masia de Can Turu, a la mateixa hora, ball country a càrrec de Country La Planassa i Country Vila. Tot seguit, el concert de versions d'èxits actuals i de sempre a càrrec de Leblond Band i s'acabarà amb la sessió de DJ Vila.

Els concerts de Caipirinhas Rumberus i Sense Sal, actuaran en la segona nit jove de festa major i tot seguit la música dels DJ's Jordi Vera i Víctor Jimena mantindran l'ambient festiu que finalitzarà amb la tradicional botifarrada. 

Diumenge de festa, solidaritat i cultura

El Casal Familiar de Viladecavalls celebrarà una jornada de portes obertes d'11.00 a 15.00 h i a les 12.00, la piscina del casal col·laborarà amb el “Mulla't per l'Esclerosi”, una campanya en el qual més de 600 piscines de tot el territori, entre les que es troba també la pisicina municipal de Can Trias, participen organitzant jornades de portes obertes i activitats aquàtiques. A la mateixa hora, el Casal Familiar ha organitzat una Festa Holi amb la participació de Vilawood, una activitat que en l'anterior edició de Festa Major va ser molt apreciada pels participants.

A la tarda, a partir de les 18.30 hores, diverses entitats de Cultura Popular realitzaran una cercavila pels carrers del municipi amb una mostra de cultura popular i tradicional. I al vespre, a les 20.15, més espectacles amb "Y usted... ¿Qué haría?" una obra a càrrec de la companyia Poca Broma de l'Associació As-Cultural, a l'auditori de l'EMM Pau Casals. L'espectacle de Guillem Albà "La Marabunta" que tindrà lloc a la plaça de la Masia de Can Turu, a les 22.00 hores donarà per acabades les activitats de diumenge. 

Sisè i últim dia de celebració

Dilluns 10 de juliol, a les 13.30 hores es realitzarà el dinar de germanor per a la Gent Gran en el restaurant Torre del Conill, a Castellbisbal, organitzat per l'Ajuntament amb la col·laboració de l'Associació Gent Gran Carnet Daurat.

A les 17.00 hores, la Festa de l'Aigua refrescarà als més petits amb diverses instal·lacions inflables ubicades a la plaça de la Vila, carrer Antoni Soler i carrer de Baix. I a la nit, The Soul Beams actuarà a la plaça de la Masia, a les 21.30 hores.

L'espectacle de foc i el tradicional correfoc, a les 22.30 hores, donarà per acabada la Festa Major de Viladecavalls 2017 amb un recorregut itinerant.

Des de l'Ajuntament us animem a participar en aquests dies de celebració d'una manera participativa, festiva i cívica. Podeu trobar més informació a: www.viladecavalls.online/festamajor.


www.viladecavalls.online/festamajor

#SomFestaMajor