Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 11:22 | 25/07/2024

Subvencions a particulars i empreses per autoconsum elèctric i sistemes tèrmics renovables

L'Institut Català d'Energia (ICAEN) ha obert la convocatòria de subvencions per a instal·lacions sostenibles d'energia, amb ajuts de fins el 20% o el 40% segons el cas i adjudicació per ordre d'entrada.

dimecres 26 gener 2022

Fins al 31 de de desembre de 2023 es poden demanar aquests ajuts per a l'autoconsum elèctric i l'emmagatzematge –amb fonts d'energia renovable– així com per a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial, de serveis i industrial.

Els ajuts tenen l'objectiu de facilitar i impulsar la instal·lació de tecnologies com les plaques solars fotovoltaiques o l'aerotèrmia, més sostenibles energèticament que les que fan servir combustibles d'origen fòssil. Aquests ajuts es divideixen en 6 programes diferenciats en funció de la quantia sbvencionable, i són els següents:

  • Programa 1 Autoconsum renovable en sector serveis (amb o sense emmagatzematge)
  • Programa 2 Autoconsum renovable en altres sectors productius (amb o sense emmagatzematge)
  • Programa 3 Incorporació d'emmagatzematge per a autoconsums renovables existents, per als sectors serveis i productius
  • Programa 4 Autoconsum renovable als sectors residencial, administracions i 3r sector (amb o sense emmagatzematge)
  • Programa 5 Incorporació d'emmagatzematge per a autoconsums renovables existents, sectors residencial, administracions i 3r sector
  • Programa 6 Renovables tèrmiques en sector residencial

Per als programes 1, 2 i 3, la quantia de la subvenció s'estableix com a un percentatge (%) sobre el cost subvencionable, mentre que per als programes 4, 5 i 6, en canvi, la quantia de l'ajut es fixa per kW instal·lat, essent en el cas de particulars amb instal·lacions d'autoconsum per sota de 10 kWp, de 600 €/kWp.

Es recomana que aquells ciutadans/es que desitgin sol·licitar aquestes ajudes ho facin en el menor temps possible, ja que la convocatòria finalitzarà quan s'acabi el pressupost previst. La dotació total dels ajuts a Catalunya és de gairebé 115 milions d'euros, dels quals 32,57 milions corresponen al programa 4 que és el sector residencial i administracions.

Els vilacavallencs i les vilacallenques que estiguin interessades en aquests ajuts poden resoldre els seus dubtes contactant amb el gestor energètic municipal a: gestorenergetic@viladecavalls.cat o trucant a l’ajuntament al 93 788 71 41.

Trobareu tota la informació al web de l'ICAEN