Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 19:07 | 14/07/2024

Tallers gratuïts a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

dilluns 23 novembre 2020

Ens sumem a la Setmana Europa de la Prevenció de Residus que se celebra del 21 al 29 de novembre per sensibilitzar la ciutadania en la gestió dels residus.

Des del Consorci Residus Vallès s’ofereixen tres tallers virtuals gratuïts relacionats amb el reaprofitament i reciclatge de cosmètics, paper i menjar, per tal de donar una nova vida a diferents productes.

Les inscripcions als tallers es fan mitjançant formulari i s’enviarà enllaç Zoom per assistir-hi.

Tallers:

  • Dilluns 23 novembre: taller per Prevenir i reduir residus fent cosmètics
  • Dimarts 24 novembre: taller de reciclatge i reutilització de paper
  • Dijous 26 novembre: taller Aquí no es llença res

  • Hora: 19 h.
  • Format: digital
  • Inscripcions: https://forms.gle/1KzZxdcsVyrS1ZYX9

L’objectiu de la Setmana Europea és donar a conèixer les accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa i fomentar la sensibilització sobre l'enorme quantitat de residus que inconscientment generem tots: els residus invisibles. Hem de fer visibles aquests residus per prendre decisions informades a l’hora d’escollir quin producte volem adquirir i assumir la responsabilitat de la nostra petjada. Productors, consumidors, decisors, tots podem prendre mesures per reduir els residus invisibles. Ampliar la vida útil dels productes mitjançant la reutilització i la reparació, la compra de segona mà, el lloguer i l’ús compartit de productes en lloc de ser-ne propietari, l’obtenció d’una etiqueta ecològica i la incorporació als esquemes de responsabilitat del productor, etc.

Viladecavalls aposta per la preservació de l'entorn i la lluita contra el canvi climàtic, entre altres accions, millorant la gestió dels residus per protegir el medi ambient i la salut de la ciutadania.