Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 12:23 | 24/07/2024

Tot preparat per celebrar Nadal a Viladecavalls

La ciutadania tindrà la oportunitat de participar en diverses propostes nadalenques

dimarts 12 desembre 2023

L’Ajuntament de Viladecavalls ha donat a conèixer la programació nadalenca d’enguany al nostre municipi. Al llarg de les pròximes setmanes, la ciutadania podrà participar en diverses activitats amb la col·laboració entre el consistori i les entitats veïnals dels nuclis locals.

La primera proposta es va dur a terme a principis de mes, i va consistir en un mercat de Nadal amb parades de productes artesanals i tradicionals a la plaça Roc Blanc de Can Trias, organitzada per l’associació veïnal d’aquesta zona.

El següent acte nadalenc serà el 15 de desembre al local social de les Carenes de Can Turu, a partir de les 19 hores, i consistirà en una exposició de treballs manuals, un pica-pica i una cantada de nadales. Uns dies desprès, el 21 de desembre, es durà a terme un taller de maquillatge als baixos de la Biblioteca Municipal Pere Calders, de 18 a 19.20 hores. També al centre bibliotecari, Mercè Llunell oferirà el 23 de desembre, de 10 a 11 hores, una sessió de ioga dirigida a famílies amb infants d’entre 4 i 8 anys a la qual les persones sòcies de l’entitat veïnal de Viladecavalls Centre podran participar per 15 € (l’entrada normal és de 20 €). Per prendre’n part, cal inscriure’s adreçant un correu electrònic a avviladecavallscentre@gmail.com.

A més, la Fira de Santa Llúcia tornarà el pròxim cap de setmana del 16 i el 17 de desembre als carrers del poble amb parades de productes de proximitat relacionats amb l’alimentació, l’artesania i les festes nadalenques. L’espai obrirà portes el dissabte 16 de desembre —des de les 17 fins a les 21 hores— i el diumenge 17 —de les 10 a les 15 hores— i s’instal·larà a l’entorn del carrer Antoni Soler i Hospital i de la plaça de la Vila. Aquesta proposta s’emmarca en els actes de La Marató 2023, dedicada enguany a aconseguir finançament per a la investigació mèdica en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva. 

De cara al 30 de desembre, Sant Miquel de Guanteres i Can Corbera rebran la visita dels patges reials als locals socials de les entitats d’ambdós nuclis. En el primer cas, la representació de Ses Majestats els Reis d’Orient recolliran els desitjos de la canalla de 12 a 14 hores, mentre que en el segon, el patge arribarà a partir de les 17 hores. D’altra banda, el 27 de desembre, la patgessa Martina visitarà el nucli urbà des de les 17 fins a les 20 hores per recollir-hi les cartes dels infants per als Reis. Ho farà en un campament instal·lat entre el carrer Antoni Soler i Hospital i la plaça de la Vila, on es faran espectacles infantils per a amenitzar l’espera.

Pel que fa a la celebració de Cap d’Any, la plaça de la Vila acollirà la rebuda al 2024 a partir de les 23 hores del 31 de desembre, mentre que la Planassa celebrarà la seva pròpia festa per acomiadar l’any. Finalment, el 5 de gener els Reis d’Orient recorreran els carrers de Viladecavalls per saludar la canalla el 5 de gener, a partir de les 17 hores. La canalla del nucli de Can Trias també podrà gaudir de la seva pròpia cavalcada.