Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 16:21 | 18/07/2024

Viladecavalls actua contra el malbaratament alimentari

Del 19 al 27 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L’Ajuntament de Viladecavalls, ens adherit al Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, hi participa tot col·laborant en diverses iniciatives en l’àmbit educatiu i l’aprofitament alimentari.

dimarts 22 novembre 2016

En aquest aspecte, avui dimarts 22 de novembre, l’escola Rosella de Viladecavalls ha dut terme l’activitat “El menjar no és per llençar”.

Aquesta activitat és una nova proposta educativa per aquest curs 2016-2017, adreça als alumnes d’Educació Infantil i Primària. A partir d’una sessió inicial teatralitzada durant l’hora de dinar es treballa i comptabilitza el menjar que els alumnes llencen a les escombraries. Es reflexiona sobre les causes d’aquest malbaratament alimentari al menjador i s’estableixen millores i pràctiques per reduir-lo.

Des de l’Ajuntament es continua apostant per accions vers el malbaratament alimentari com aquesta, o el projecte “Recooperem”, el qual es segueix duent a terme de forma continuada des del mes de març del 2015, amb molt d’èxit. El malbaratament alimentari és una problemàtica amb importants conseqüències en l’àmbit socioeconòmic i mediambiental, és treball de tots posar-hi fre.