Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 18:20 | 14/07/2024

Viladecavalls acull la Jornada Joves i món laboral

Amb el propòsit d’oferir una jornada de reflexió sobre el vincle entre els joves i el món del treball, avui 27 de juny s’ha realitzat la Jornada Joves i món laboral. Investiga, entrena i crea les tevés competències a l’Auditori de l’Escola de Música Pau Casals, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental amb la col·laboració de l’Ajuntament de Viladecavalls. En l’activitat han participat cinc ponents amb perfils força diferents, tot i que complementaris, per tal de realitzar una anàlisi prou matisat de la temàtica de la jornada, des de la perspectiva dels múltiples actors implicats.

dilluns 27 juny 2016

La jornada ha començat puntual a les 9.30 h amb la presentació a càrrec de l’Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, Joan Carles Paredes,Conseller Comarcal de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Regidora d’Ocupació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Viladecavalls Dolors Salmerón.

En el parlament inicial, l’alcaldessa ha volgut agrair a les empreses i representants d’aquestes, el seu compromís per ajudar als joves de la comarca: -tenen el compromís i conscienciació que s’ha d’ajudar en aquesta important tasca de col·laborar i donar pas als joves per aconseguir la seva inserció laboral-. A més Berenguer s’ha dirigit als joves tot encoratjant-los a aprofitar aquesta experiència tot indicant: -No és època per a covards, s’ha de lluitar pel que vulgueu, no podem excusar-nos en la frase són moments difícils. Es poden aconseguir moltes coses si es vol i s’agafa amb il·lusió.- Abans de passar el torn, l’alcaldessa es va acomiadar amb un desig de sort i encerts als joves.

Per la seva part Joan Carles Paredes ha centrat el seu discurs agraint als joves l’esforç i sacrifici que han dipositat els participant en aquests programes, a les empreses, que han prioritzat la responsabilitat social davant les xifres econòmiques, assumint tot un repte i per finalitzar ha agraït el treball de tot l’equip humà que hi ha al darrere, sense el qual aquest projecte no es podria tirar endavant.

A continuació ha iniciat la xerrada “Les competències i el món de l’empresa” que ha comptat amb la participació de la Tècnica de Promoció Econòmica al CCVOC, Teresa Zamora, i els representants de les empreses BIOTECNAL SA. (Xavier Vélez), Sant Lluis de Ristol (Lluis Ristol), Alfaro Alimentació (Yolanda Alfaro) i Global Post & Security Solutions (Lionel Angrill). En acabar la xerrada els assistents han tingut l’oportunitat de participar del taller pràctic “Jo sóc! Jo puc!” amb l’educadora social Maria Navarrete.

L’Ajuntament, conscient de la dificultat que troben els joves a l’hora d’adherir-se al món laboral, valora molt positivament la realització d’aquest tipus de jornades i continuarà treballant per repetir aquest tipus d’experiències al municipi.