Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 03:53 | 20/07/2024

Viladecavalls adherit a l’Associació de Municipis per l’Energia Pública (AMEP)

Ahir, 23 de febrer 2021, es va celebrar a Terrassa, l’acte de constitució de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP).

dimecres 24 febrer 2021

L’Ajuntament de Viladecavalls forma part del total de 74 municipis i 4 entitats que integren la nova associació.L’objectiu dels municipis catalans és democratitzar l'energia perquè, en contraposició al model actual, la transició ens porti a un escenari on quedi garantit el dret social al seu accés; on no hi hagi pobresa energètica, on la ciutadania i les empreses puguin, lliure i fàcilment, generar la seva pròpia energia verda i compartir-la amb els seus veïns i veïnes, on les xarxes de distribució no estiguin exclusivament en mans de les multinacionals, i on la ciutadania pugui participar en la seva regulació i modernització.

Impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible, així com, assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos.

A l’acte de constitució es van aprovar els Estatuts, es van designar els municipis i entitats que ocuparan els càrrecs i els vocals que també formen part la Comissió Executiva. També es vaacordar iniciar els tràmits necessaris per inscriure l’AMEP al Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya.

Finalitzat aquest primer acte de constitució de l’Assemblea General, s’han aprovat el Pla d’actuació, el pressupost i les quotes ordinàries per l’any 2021, i l’adhesió de la Xarxa de Pobles i Ciutats per a la sostenibilitat com a membre col·laborador de l’AMEP.

Per accedir a tota la informació de l’AMEP, clicar aquí