Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 20:28 | 23/07/2024

Viladecavalls amb el Pla d'Informació i Vigilància (PVI)

El municipi se suma a una prova pilot del Pla de transició i modernització del PVI
www.diba.cat
www.diba.cat

dimecres 12 juliol 2023

Un any més, Viladecavalls se suma al Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de reduir el nombre d'incendis forestals, agrícoles i periurbans i minimitzar-ne els efectes. Aquest pla impulsa accions preventives de conscienciació, dissuasió i vigilància en col·laboració amb les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) i ajuntaments.

Enguany, Viladecavalls participa en una prova pilot del Pla de transició i modernització del PVI, juntament amb la resta de municipis de les comarques del Vallès Occidental, Garraf i Penedès. Aquest nou model substitueix l'operativa tradicional de presència d'unitats mòbils d'informadors-vigilants de la Diputació de Barcelona per agents cívics contractats específicament per executar tasques de prevenció de negligències humanes en zones amb especial pressió urbana, com urbanitzacions. Aproximadament un 80% dels incendis forestals són causats per aquestes negligències.

D'altra banda, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), amb l'ajuda dels seus voluntaris i voluntàries, i en coordinació amb la Federació d'ADF Comarcal, realitzarà una vigilància activa del bosc durant els dies de major risc d'incendi (Activació del pla ALFA 2 i ALFA 3 de la Generalitat de Catalunya). A més, s'incorporaran càmeres de vigilància al territori de la comarca i s'habilitaran teleguaites per al seguiment del PVI.