Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 17:22 | 18/07/2024

Viladecavalls anima a practicar el consum conscient amb la instal·lació de dos Punts Opcions

En aquests espais es poden trobar consells per canviar hàbits de consum tenint cura de les persones i del medi ambient.

divendres 19 abril 2019

La biblioteca Pere Calders i el Centre Cívic Paco Cano tenen a partir d’ara dos Punts Opcions, espais dirigits a aquelles persones que volen canviar els seus hàbits de consum i escollir opcions que, a més de satisfer les seves necessitats, tenen cura de les persones i del medi ambient. Aquesta és una iniciativa del Punt d’Assessorament i Trobada Cooperatiu i Opcions. En aquests Punts Opcions es podrà obtenir informació sobre com canviar de companyia elèctrica o telefònica, quines assegurances ètiques contractar, com apostar per una mobilitat més sostenible i, en general, com practicar un consum conscient.

Practicar un consum conscient o responsable consisteix a satisfer les nostres necessitats tenint en compte quines conseqüències tenen les decisions que prenem. Reflexionar sobre l'autenticitat de les necessitats que volem satisfer, informar-nos de les opcions que tenim per cobrir-les i triar aquelles que contribueixen a la justícia i el benestar social i personal i que impliquen menys impacte ambiental. La suma de molts gestos individuals pot aconseguir canvis importants, però cal tenir present que això no és suficient per fer front a reptes com el canvi climàtic.

Opcions, promotora de la iniciativa, és una cooperativa sense ànim de lucre que impulsa el consum conscient. El Punt d’Assessorament i Trobada Cooperatiu és un servei adreçat a persones que volen emprendre o amb projectes a desenvolupar, on ofereixen ajuda a cooperatives, empreses, donen informació sobre recursos disponibles en economia social i cooperativa, orienten a l’hora de crear empreses o societats i moltes activitats relacionades amb el món empresarial.

Les persones que necessitin ajuda per realitzar aquests canvis de consum cap a vies més sostenibles, a través de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental tindran un punt d'assessorament físic tots els tercers dimarts de cada mes al centre cívic Paco Cano.