Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 15:42 | 18/07/2024

Viladecavalls clama per a l'erradicació de la violència de gènere amb motiu del 25N

Viladecavalls es va sumar als actes reivindicatius amb motiu del 25N -Dia internacional contra la violència de gènere- amb un programa d'activitats organitzades conjuntament entre l'Ajuntament i les entitats i associacions del poble.

divendres 30 novembre 2018

Sota el lema "Viladecavalls s'hi suma", durant 7 dies -des del 23 fins al 30 de novembre- l'Ajuntament de Viladecavalls i entitats i associacions del municipi han dut a terme diverses activitats relacionades amb el Dia internacional contra la violència de gènere, que es commemora el 25 de novembre per denunciar la violència que s'exerceix contra les dones a tot el món.

Els actes van començar el divendres 23 amb l'exposició bibliogràfica "Dones contra la violència" a la biblioteca Pere Calders, exposada fins avui divendres 30 de novembre, de la mateixa manera que l'activitat "Vine i digues la teva" del Centre Cívic Paco Cano. Aquesta interpel·lava els usuaris i usuàries a escriure missatges reivindicatius en un mural situat a l'entrada del centre. Els joves de Viladecavalls també es van sumar als actes del 25N amb l'activitat "Cinema i debat" en la qual durant tota la setmana s'ha passat la pel·lícula "Dones del Nord, Dones del Sud" amb un debat posterior, als Punts d'Informació Jove i dins del programa Zona Jove de l'institut, per crear consciència entre el jovent del municipi. A més, des del Zona Jove s'ha dinamitzat i fomentat la participació del jovent en el programa del Consell Comarcal del Vallès Occidental "Piula contra la violència masclista".

El diumenge 25 al matí, la psicòloga Trini Soler i l'advocadessa i Presidenta de l'Associació local AS Cultura, Isabel Navarro, van impartir una xerrada sobre la violència de gènere al Centre Cívic Paco Cano. En acabar, es va dur a terme una encesa d'espelmes entre les persones assistents a l'acte, organitzat pel Grup de Dones de Can Trias.

Així mateix, el dimarts 27, l'escriptora local, Lucena Fernández, va dur a terme la lectura del manifest unitari per a l'eliminació de la violència de gènere, així com relats curts de la seva obra, a la biblioteca Pere Calders. En l'àmbit institucional, el Consistori ha col·locat un plafó amb el llaç solidari de color violeta -símbol de la lluita contra la violència masclista- a la biblioteca Pere Calders, al Centre Cívic Paco Cano i a l'ajuntament, exposats des del dilluns 26 fins avui divendres. A més, la sessió plenària d'ahir dijous va obrir amb la lectura del manifest institucional.

Cal destacar la implicació del món esportiu local en aquesta commemoració amb la lectura del manifest "Manifest del Món de l'Esport" que al llarg de tota la setmana s'ha dut a terme a tots els entrenaments i competicions de les entitats i clubs esportius de Viladecavalls.

Des de l'Ajuntament de Viladecavalls volem expressar el màxim rebuig contra aquesta xacra social, el suport més sentit a les víctimes de violència de gènere i la sincera gratitud a totes les persones, entitats, associacions, i als treballadors i treballadores municipals que han organitzat, col·laborat i participat en els actes del 25N.

Galeria d'Imatges

25 N - Exposició biblioteca
25 N - Lectura manifest Lucena Fernández
25 N - Viladecavalls s'hi suma
25 N - Encesa d'espelmes del Grup de dones de Can Trias
25 N - Xerrada al CCPC