Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 01:58 | 20/07/2024

Viladecavalls completa la implantació de tecnologia LED a l'enllumenat públic

Aquest mes de juliol s’inicien els treballs de la tercera fase que permetrà una reducció de les emissions de més de cinc-centes tones de CO₂

divendres 07 juliol 2023

Aquest mes de juliol està programat l’inici dels treballs de la que serà la tercera fase de la implantació de la tecnologia LED a l’enllumenat públic del municipi i que permetrà completar l'adaptació de la il·luminació dels nostres espais públics a aquest sistema. En total, s'hauran substituït prop de 2.500 punts de llum arreu del terme municipal, contribuint a un estalvi considerable en emissions de CO₂ a l'atmosfera. Aquesta actuació s'emmarca en el programa ViladecavallsClima, que té com a objectiu la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

La tercera fase de la implantació comporta la substitució de 1.200 punts de llum amb tecnologia LED. En la primera fase, es van canviar 1.090 unitats, i en la segona, 196, optant sempre per lluminàries de menor consum energètic. Amb aquests canvis, s'estima que Viladecavalls estalviarà anualment l’emissió de més de cinc-centes tones de CO₂, reduint significativament l'impacte ambiental a més de la reducció que significarà en la factura energètica.

El projecte ha inclòs altres treballs per millorar l'enllumenat públic del municipi. S'han instal·lat 21 equips per a la telegestió, que permeten un control més eficient del consum energètic. A més, s'han afegit diversos punts de llum en espais on anteriorment no n'hi havia. Per fer front a les despeses de les tres fases d'aquest projecte, l'Ajuntament de Viladecavalls ha comptat amb el suport d'altres administracions, com un préstec sense interessos de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia de l'Estat espanyol, així com subvencions de la Diputació de Barcelona.