Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 22:14 | 23/07/2024

Viladecavalls contra la Violència de gènere

dilluns 24 novembre 2014

En el marc de la celebració del Dia Internacional contra la Violència vers les dones, moltes són les iniciatives engegades en commemoració al 25 de novembre, i des del Consistori volem compartir algunes d’aquestes amb la ciutadania per tal de conscienciar encara més sobre la vital importància d’eradicar aquest problema social de primer ordre:

2a edició del concurs “Piula contra la violència masclista”: Per segon any consecutiu els Serveis de Joventut i Igualtat de gènere del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) han convocat el concurs de piulades “@PiulaVallesOcc per una vida lliure de violències. Fins demà dia 25 de novembre, aquelles persones residents al Vallès Occidental que tinguin entre 14 i 30 anys poden fer piulades amb l’etiqueta #piuloNOviolència.

Aquesta activitat, es desenvolupa mitjançant el Twitter, i cada participant pot presentar només una piulada, que s’ha d’enviar a través del formulari que apareix a la pàgina web delConsell Comarcal. El missatge, inferior a 140 caràcters, ha d’incloure l’etiqueta #PuiloNOviolència i no pot contenir abreviacions. 
D’altra banda, l’Institut Català de les Dones, les quatre Diputacions, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, han posat en marxa la campanya unitària Qui exerceix la violència masclista necessita còmplices. Gira-li l’esquena’. Aquesta campanya consta de cinc imatges amb fotografies de persones que mostren el seu rebuig a la violència masclista. El material es podrà veure a tot el territori de Catalunya fins al 30 de novembre.

En clau local, El Grup de Dones de Can Trias realitzaran el pròxim 28 de novembre una Conferència-tertúlia sobre La Violència de gènere a càrrec de la psicòloga Maria Rey al Centre Cívic Paco Cano.

Finalment l’Ajuntament de Viladecavalls vol manifestar el seu compromís en la lluita contra la violència de gènere, refermant una vegada més el rebuig cap aquesta, així com la voluntat de continuar treballant en la sensibilització i la prevenció.