Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 06:12 | 24/07/2024

Viladecavalls es prepara per a celebrar la nit més curta de l’any

Un cop més l’arribada de la Flama del Canigó i la celebració de la revetlla centraran la festa

dijous 13 juny 2024

Aquest pròxim 23 de juny el nostre municipi tornarà a celebrar una de les festes més arrelades a la nostra cultura com és la Nit de Sant Joan. La celebració s’iniciarà, com és tradicional, amb l’arribada de la Flama del Canigó que iniciarà el seu recorregut al nostre municipi a partir de les 19.30 h sortint des del centre cívic de Can Corbera i fent un recorregut de prop de tres quilòmetres i mig que passarà per la Creueta, el carrer Major, el carrer Orenetes, el carrer de Pau Claris, el carrer de Prat de la Riba, el carrer Cardener, el camí de Can Sanahuja, el carrer Rosari i el carrer Nou fins a arribar a l’Ajuntament. Les persones que vulguin acompanyar el recorregut de la flama, es poden inscriure a través del formulari que trobareu aquí. Un cop arribada la Flama del Canigó, es procedirà a l’encesa del peveter amb la rebuda a la plaça de la Vila a les 20.15 h que comptarà amb la participació del Cor Sant Martí.

Seguidament, a partir de les 21 h tindrà lloc el sopar popular al carrer Antoni Soler Hospital que promou el Casal Familiar. Per a més informació i per a adquirir els tiquets per a prendre-hi part podeu consultar el web de l’entitat. El punt final arribarà, com no pot ser d’una altra manera, amb la foguera de Sant Joan i la revetlla a partir de les 23 h. El ball popular comptarà amb la música de DJ Victor Malaguilla.

Crida a la precaució

L’ús de pirotècnia fa d’aquesta una festa especialment sensible pel que fa a la seguretat i al benestar del conjunt de veïns i veïnes. En primer lloc, cal recordar la prohibició vigent fins al pròxim 15 d’octubre de no fer foc en terrenys forestals ni a menys de 500 metres d’aquests terrenys. Aquesta prohibició es fa també extensiva a la manipulació de coets, focs d’artifici o altres artefactes que puguin provocar un incendi. Recordeu que, tot i les pluges registrades al llarg de les darreres setmanes, els efectes de la sequera persistent han provocat que el risc de foc al bosc enguany és especialment elevat.

De la mateixa manera, si teniu pensat llençar petards, heu de seguir una sèrie de precaucions per a evitar accidents com ara comprar pirotècnia sempre en establiments autoritzats, no portar petards a les butxaques ni subjectar-los a les mans o no apropar-los a la cara ni al cos de ningú. Per a més informació sobre com gaudir d’una revetlla segura, trobareu més informació aquí