Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 23:48 | 15/07/2024

Viladecavalls es suma al Dia Mundial de la Sida

dilluns 01 desembre 2014

Avui 1 de desembre de 2014 es commemora el Dia Mundial de lluita contra la Sida. Aquest any sota el lema: “Seguim fent camí en la lluita contra la sida”. 

Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Viladecavalls, destaquem la importància que representa mantenir els avenços aconseguits en la prevenció, en el diagnòstic precoç, els tractaments i en la no-discriminació, així com la voluntat de seguir treballant de forma conjunta cap al repte “ONUSIDA” d’arribar a zero en noves infeccions, en morts per la sida i en discriminació.

Per aquest motiu des de la corporació ens sumem al manifest conjunt que es fa aquest any amb l’objectiu principal d’informar, sensibilitzar i donar suport a totes aquelles persones vulnerables amb risc de patir aquesta malaltia i conscienciar la població de l'existència de la sida.

Manifest Dia Mundial de la Sida 2014

Per vint-i-setè any consecutiu, l’1 de desembre de 2014 és un dia d’acció comunitària en tot el món per fomentar la conscienciació pública i la implicació de la societat en la lluita contra el VIH.

Aquest any, sota el lema “Seguim fent camí en la lluita contra la sida”, es vol fer un èmfasi especial en la importància de continuar impulsant el treball conjunt en l’abordatge d’aquesta infecció.

L’Assemblea General de les Nacions Unides, en col•laboració amb el Programa conjunt de les Nacions Unides sobre el VIH/sida (ONUSIDA), planteja l’estratègia d’intensificar al màxim tots els esforços amb vista a assolir la fi de la sida l’any 2030.

En el nostre entorn, el VIH continua sent un repte que ocupa un lloc central en l’agenda dels objectius de salut. El camí per a la seva resolució passa per enfortir les estratègies sanitàries i socials que han demostrat ser efectives i que inclouen el reforç dels missatges sobre la importància de la prevenció, la promoció de la prova de detecció del VIH per continuar disminuint el retard diagnòstic, seguir treballant per un bon compliment terapèutic i l’avenç en la recerca de vacunes.

S’ha progressat en la facilitació d’un entorn favorable per disminuir l’estigmatització i la discriminació relacionades amb el VIH. En aquest sentit, a Catalunya s’ha aprovat aquest any l’Acord Nacional per fer front a l’epidèmia del VIH a Catalunya i contra l’estigma relacionat, un acord de país que, entre altres aspectes, insta a impulsar un pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb el VIH. No obstant això, encara queda camí per recórrer; hem d’aprofitar totes les vies d’informació, formació i comunicació que ens ofereix una societat dinàmica com la nostra per contribuir a eliminar-les i vetllar pel respecte als drets humans i a les
llibertats fonamentals.

Aquesta jornada és una bona oportunitat per remarcar la importància de continuar treballant de forma activa, conjunta, solidària i dinàmica per assolir l’objectiu fixat a escala mundial d’arribar a zero l’any 2030: zero infeccions pel VIH, zero morts relacionades amb la sida, zero estigmatització i discriminació.