Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 15:05 | 14/07/2024

Viladecavalls es suma al Dia Mundial de la Sida 2015

Avui 1 de desembre de 2015 es commemora el Dia Mundial de lluita contra la Sida. Aquest any sota el lema: "Accelerant per posar la sida a zero". Des de la Corporació ens sumem al manifest conjunt que es fa aquest any amb l’objectiu principal d’informar, sensibilitzar i donar suport a totes aquelles persones vulnerables amb risc de patir aquesta malaltia i conscienciar la població de l'existència de la sida.

dimarts 01 desembre 2015Manifest Dia Mundial de la Sida 2015


Per vint-i-vuitè any consecutiu, l’1 de desembre és un dia d’acció comunitària a tot el món per tal de fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH.

Per aconseguir-ho, cal que ens continuem comprometent de forma activa en la lluita contra el VIH des de tots els àmbits (societat civil organitzada, institucions, veïns i veïnes), cadascú dins les seves possibilitats i responsabilitats, amb la finalitat d’aconseguir els objectius proposats pel Programa conjunt de les Nacions Unides sobre el VIH/sida (ONUSIDA): d’una banda, assolir la fi de l’epidèmia de sida l’any 2030 –zero infeccions pel VIH, zero morts relacionades amb la sida, zero casos d’estigmatització i discriminació– i, de l’altra, aconseguir, per a l’any 2020, l’anomenat “objectiu 90-90-90”, augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d’aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.

A Catalunya seguim fent passos cap a l’objectiu de disminuir els nous casos d’infecció pel VIH a través de la conscienciació de la població, reforçant els missatges sobre la importància de la prevenció, promovent la detecció precoç per tal que les persones amb VIH ho sàpiguen al més aviat possible i poder disminuir el retard diagnòstic, millorar així el pronòstic de la persona infectada i evitar noves infeccions. Es pretén afavorir el bon compliment terapèutic i impulsar noves estratègies de recerca i innovació, tot garantint les llibertats i els drets de les persones.

En aquest sentit, estem treballant d’una banda en la millora de plans estratègics que inclouen iniciatives per al monitoratge, l’avaluació i la recerca; la prevenció del VIH i d’altres infeccions de transmissió sexual; l’atenció a les persones i l’entorn comunitari, i en les quals participen entitats governamentals, no governamentals i món local. D’altra banda, s’ha millorat el marc legal per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que ens ajudarà a construir un entorn lliure d’estigma i discriminació.

Aquesta jornada és una bona oportunitat per recordar la importància del treball col·lectiu en la lluita contra la infecció pel VIH i la necessitat de prémer l’accelerador per posar la sida a zero.