Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 15:09 | 18/07/2024

Viladecavalls es torna a sumar a la commemoració del Dia Internacional de les Dones

El municipi presenta un programa d’activitats al voltant del 8 de març que aplega reivindicació, lleure i propostes culturals

dimecres 01 març 2023

Amb el lema “Reconeix a la dona forta i poderosa que veus al mirall”, el nostre municipi reivindicarà un any més la necessitat d’assolir una igualtat real entre homes i dones sumant-se a la celebració del Dia Internacional de les Dones amb diferents activitats. La primera d’elles tindrà lloc el pròxim dilluns 6 de març amb la presentació del llibre Recordant, de l’autora vilacavallenca, Salut Turu (Biblioteca Pere Calders, 18 h). L’endemà serà el torn per a la gent gran amb la xerrada taller «El poder femení» programada al Racó de l’Experiència a partir de les 15.15 h.

Els actes centrals de la programació tindran lloc el mateix dia 8 de març, amb la lectura del manifest de la jornada a les 13 h a la plaça de la Vila a càrrec de l’alcaldessa, Cesca Berenguer. Des del consistori es fa una crida a participar en aquesta lectura que estarà acompanyada per l'acte simbòlic d’entrellaçar les mans amb cintes liles. La jornada es completarà a les 17 h amb l’hora del conte La rateta que llegia a l’escaleta, a la Biblioteca Pere Calders i, als baixos de la mateixa biblioteca a les 19.30 h, amb la xerrada «Les professions no tenen gènere» amb la participació d’una bombera, una policia local i una mossa d’esquadra.

El programa s’estendrà en tot cas més enllà del Dia Internacional de les Dones i d’aquesta manera dijous  9 de març el Centre Cívic Paco Cano acull a les 17.15 h l’espai de reflexió i empoderament La dona sàvia a través del mite amb Rebeca Barros i el divendres 10 de març a les 19 h a l’Escola Municipal de Música Pau Casals la cantautora Lia Sampai oferirà el recital Parlen les dones en el qual es combinen cançons pròpies amb poemes musicats d’autores com Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló o Mercè Rodoreda. També a l’escola de música, el dissabte 11 de març a les 17 h tindrà lloc la segona Mostra Artística de Dones Joves.

El punt final de la programació arribarà el diumenge 12 de març amb una proposta centrada en l’activitat física com és el recorregut «Caminem per la igualtat», que sortirà a les 10 h a la plaça de la Vila amb la col·laboració del Centre Excursionista de Viladecavalls.

Descarrega programa (PDF)

Galeria d'Imatges

Cartell del 8M