Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 19:25 | 23/07/2024

Viladecavalls, municipi pioner en l'elaboració del Pla de Seguretat local des de la perspectiva de gènere

L'Ajuntament de Viladecavalls va constituir, ahir dimarts 25 de setembre, la comissió de treball per la redacció del Pla de Seguretat local enfocada -de manera pionera a la província de Barcelona- des de la perspectiva de gènere.

dimecres 26 setembre 2018

Aquest projecte compta amb el suport econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona que ha escollit

Viladecavalls per a desenvolupar un Pla de seguretat local pioner a la província en el qual s'incloguin -com a novetat- línies d'acció per resoldre les desigualtats de gènere en l'àmbit de la seguretat pública. 

Les primeres passes per endegar aquest Pla de seguretat local es van donar ahir dimarts amb la constitució de la comissió de treball, formada per l'Alcaldessa Cesca Berenguer, el 1r tinent d'alcaldia, Pere Nogués, el gerent municipal, Policial local, Protecció Civil, Bombers i els tècnics encarregats d'elaborar el pla. A mida que avanci el projecte, s'incorporaran altres actors, com ara les entitats i associacions locals o els serveis municipals, perquè puguin traslladar les seves opinions i necessitats en l'àmbit de la seguretat.

En la comissió es van exposar les diferents fases d'aquest projecte, com són la diagnosi de l'estat de seguretat del municipi actual, la definició dels objectius i el disseny de les accions del pla. 
 
La redacció d'aquest projecte es té previst que tingui una durada de 2 anys, temps que servirà per recavar les dades necessàries per redactar el Pla de seguretat local. La voluntat és que el pla sigui un document obert en el qual es puguin incorporar les necessitats que sorgeixin pel que fa a seguretat viària, ocupacions il·legals d'habitatges, delinqüència o consum de drogues al municipi, entre altres.