Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 21:55 | 12/07/2024

Viladecavalls, Olesa de Montserrat, Abrera i Terrassa exigeixen a Madrid el compromís de l’Estat per a la finalització de les obres de la B-40

Aquest migdia, els alcaldes i alcaldesses de les ciutats implicades per les obres de l’autovia orbital s’han reunit amb el Director General de Carreteres del Ministeri de Foment.

divendres 18 maig 2018

Els alcaldes i alcaldesses de Viladecavalls, Olesa de Montserrat, Abrera i Terrassa, Francesca Berenguer, Pilar Puimedon, Jesús Naharro i Alfredo Vega, respectivament, s’han reunit aquest migdia a Madrid amb el Director General de Carreteras, Jorge Urrecho, per conèixer l’estat de les obres de l’autovia orbital B-40. Aquesta reunió es fruït de la petició conjunta dels municipis i els agents socioeconòmics afectats per les obres de l’autovia que es va realitzar el passat mes de març a Terrassa. A la reunió d’avui, els representants de l’estat han presentat l’evolució dels treballs d’un projecte que es va iniciar ja fa més de 10 anys, que ha patit endarreriments, retallades i contínues actualitzacions i modificacions.


El Director General de Carreteres del Ministeri de Foment ha explicat a la delegació de municipis que la data que va anunciar el ministre Íñigo de la Serna el passat mes de juny a la visita que va realitzar a les obres, no pot ser confirmada. Per a l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, “aquesta és una mala notícia, ja que malgrat ens han explicat que la raó d’aquest nou endarreriment no és una qüestió econòmica, sinó tècnica i procedimental, necessitem un compromís ferm per conèixer quan estarà finalitzada aquesta via cabdal per al territori, tant per la millora de la mobilitat, com per consolidar la competitivitat econòmica i empresarial de la zona”.

 

En la presentació que s’ha realitzat per part dels responsables del projecte, s’ha evidenciat que encara queden força temes per emprendre, el que –segons els responsables- els impedeix no poder confirmar una data de finalització. Els representants municipals han exigit al titular de Carreteres, “la màxima celeritat i compromís en el projecte”, a més de poder establir un seguiment periòdic i de primera mà de tots els aspectes relacionats amb l’obra i la seva finalització. En aquesta línia, s’ha acordat realitzar una nova visita a les obres el proper mes de setembre, per conèixer de primera mà els detalls i l’evolució de les obres. Aquesta visita forma part d’aquest compromís de poder realitzar un seguiment periòdic, que s’espera que sigui trimestral, per part dels representants polítics i tècnics de cada un dels ajuntaments, dels agents socioeconòmics del territori, amb els representants ministerials.


Front comú

La reunió celebrada avui és fruït de la petició conjunta dels municipis i agents socioeconòmics afectats per les obres de l’autovia orbital B-40 que es va realitzar el passat mes de març a Terrassa. En aquesta reunió, els representants de Viladecavalls, Olesa de Montserrat, Abrera i Terrassa, juntament amb els representants de la patronal catalana Cecot i de la Cambra de Comerç de Terrassa van escenificar el front comú dels municipis i els agents socioeconòmics afectats per les obres d’aquesta infraestructura, i per sol·licitar el compliment del calendari previst per a la seva finalització.


D’aquesta reunió en van sorgir una sèrie d’acords que anaven des de sol·licitar una reunió d’urgència amb el ministre de Foment per explicar la situació i conèixer l’estat de les obres –que s’ha celebrat avui amb el Director General de Carreteras del Ministeri de Foment -, fins a sol·licitar la creació d’una comissió tècnica de seguiment trimestral que informi del projecte; recordatori la data que havia proposat el propi Ministeri per a la  finalització; així com proposar la creació d’una comissió de seguiment, un calendari de projecte, un anàlisi d’avaluació i planificació del mateix que inclogués l’encaix de les connexions i els enllaços dels municipis amb l’autovia.