Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 12:20 | 24/07/2024

El municipi renova el seu compromís contra el malbaratament alimentari

L’Ajuntament ha signat un nou conveni de participació amb el programa comarcal Recooperem per a recuperar els excedents alimentaris de les cuines escolars

dijous 16 maig 2024

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, les llars, els comerços i les empreses de restauració catalanes generen unes 262.000 tones d’aliments que es malbaraten cada any. Des de Viladecavalls es treballa per tal de reduir aquesta xifra promovent el reaprofitament. En aquest sentit, destaca la participació de l’Ajuntament en el programa Recooperem promogut pel Consell Comarcal del Vallès Occidental. Recentment, el consistori refermava el seu compromís amb la proposta amb un nou conveni d’adhesió per tal de donar continuïtat a l’actuació al nostre municipi.

En concret, el treball que desenvolupa el programa Recooperem s’inicia a les escoles del municipi des d’on les responsables de les cuines escolars recuperen els aliments excedents garantint que se segueixen els requisits de qualitat necessaris. Posteriorment, la brigada municipal recull els àpats que són emmagatzemats en el banc d’aliments local, en uns congeladors específicament destinats a aquest programa. Un cop es disposa de suficient excedent, un grup de persones voluntàries de Protecció Civil fan el repartiment dels aliments entre famílies en situació de vulnerabilitat que han estat prèviament derivades al programa a través dels serveis socials. El Consell Comarcal del Vallès Occidental, per la seva part, aporta els recipients que es fan servir durant el procés.

Gràcies a Recooperem s’aconsegueix minimitzar la quantitat d’aliments que no es poden aprofitar des de les escoles i, paral·lelament, s’impulsa el treball que es fa des del banc d’aliments local.

Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental