Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 17:37 | 25/07/2024

Viladecavalls rep una subvenció de més de 200.000 euros per modernitzar polígons industrials

L’Ajuntament de Viladecavalls ha rebut una subvenció de 212.000 euros per millorar la mobilitat i l’eficiència energètica als polígons industrials del municipi. Els polígons que es beneficiaran d’aquesta subvenció són la Bòbila, Can Mitjans i Can Trias.

divendres 12 abril 2019

El desembre de 2013 l’Ajuntament va aprovar el Pla Director de Promoció Econòmica, amb l’objectiu principal de desenvolupar econòmicament el municipi, fomentant i facilitant la participació i la cooperació entre els interlocutors de la zona. Una de les línies estratègiques contemplades en aquest Pla és la millora de la mobilitat als polígons d’activitat econòmica, per potenciar els polígons industrials del municipi.

Viladecavalls compta amb un ric teixit empresarial, amb una important presència d’indústria, de petits industrials i d’empreses dedicades al sector serveis. La localització de les empreses, però, es troba distribuïda en quatre polígons industrials. Aquesta dispersió territorial del seu teixit econòmic no ha de ser un obstacle per potenciar l’intercanvi empresarial i establir un major contacte amb les empreses del municipi.

Enguany, Diputació de Barcelona ha concedit la subvenció a l’Ajuntament de Viladecavalls per executar millores tant en la mobilitat relacionada amb els polígons industrials, com per millorar-ne la seva eficiència energètica. En aquest sentit, es podrà executar l’estudi de mobilitat de polígons.

Cal destacar també que l’Ajuntament de Viladecavalls aporta a aquest pla de millores un import de 50.000 euros, quantitat que se suma als 212.610,29€ aportats per Diputació.

 

Concretament, les actuacions que es realitzaran en tres polígons del municipi contemplen:

  • Millorar l’accessibilitat i la seguretat dels itineraris per a bicicletes
  • Millorar l’oferta de transport públic per aconseguir retirar més de 500 cotxes de les vies i reduir les emissions de CO2
  • Reduir el consum energètic dels polígons en un 60% millorant la qualitat lumínica de l’enllumenat públic

 

Aquesta inversió es troba emmarcada en el Pla de Modernització dels Polígons per modernitzar aquestes zones en matèria d’infraestructures, promoció i actuacions innovadores. L’objectiu del Pla és millorar la qualitat d’aquestes zones finançant inversions d’alt impacte que permeten transformar-los i augmentar la competitivitat de les empreses que s’hi ubiquen als polígons, fer-les créixer i crear nous llocs de treball, aconseguint de retruc incrementar el PIB català.

L’activitat econòmica als polígons industrials de Viladecavalls és molt productiva, motiu pel qual l’Ajuntament seguirà treballant per millorar inversions i infraestructures d’aquests enclaus estratègics.