Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 09:20 | 15/07/2024

Viladecavalls se suma a les limitacions per reduir el risc d’incendi forestal

La pujada de les temperatures ha provocat que la Generalitat de Catalunya aprovi diverses restriccions per protegir el medi natural

dimarts 22 agost 2023

La pujada de les temperatures dels darrers dies han provocat un perillós augment del risc d’incendi forestal. La nostra vila compta amb una gran massa forestal al voltant i, tenint en compte la manca d’humitat i la calor, la Generalitat de Catalunya ha aprovat diverses prohibicions i restriccions que afecten Viladecavalls i la resta de localitats que, com el nostre municipi, es troben en perill molt alt o extrem d’incendi.  

Restriccions i prohibicions

De moment, fins al pròxim 25 d’agost, entren en vigor al nostre terme les següents mesures:

- Es prohibeix encendre foc en tots tipus d’espais oberts.

- Es prohibeix encendre foc en les àrees de descans de la xarxa de carreteres, així com en les zones recreatives i d’acampada, inclosos les zones habilitades per aquesta finalitat.

- Es prohibeix fer servir  maquinària que generi deflagració, espurnes o descàrregues elèctriques en terrenys forestals i en les àrees rurals situades en una franja de quatre-cents metres al voltant.   

- Es prohibeix la circulació del transport dels productes forestals dins del bosc, en l’horari comprés entre les 13 i les 20 hores.

- Es prohibeix l’ús de material pirotècnic, així com llençar o abandonar objectes en combustió o qualsevol classe de material susceptible d’originar un incendi.

- Se suspenen totes les activitats d'educació en el lleure, com acampades i rutes, així com l’activitat esportiva que es desenvolupi en el medi natural.

- Se suspenen les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals.  

- Se suspèn la sega de cunetes de les carreteres.

- Se suspenen temporalment totes les autoritzacions concedides per cremar rostolls, pastures permanents, restes de poda i restes silvícoles.

- Es restringeix l'ús de bufadors, serres radials i similars a menys de cinc-cents metres de zona forestal i a menys de cinquanta metres de terrenys agrícoles.  

- Es restringeixen les activitats vinculades a les colònies, estades i campus esportius i equivalents, a l'entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta. Així mateix, les activitats vinculades als casals de vacances i casals esportius s’han de dur a terme al nucli de població del municipi on es realitzen.

- Es limita la circulació motoritzada en el medi natural, excepte en el cas de residents o activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables.

Per a obtenir informació actualitzada, es pot consultar la situació a través del mapa dels municipis afectats o accedir al portal web del Pla Alfa del Departament d’Interior.