Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 10:37 | 22/07/2024

Viladecavalls viu Sant Jordi

Sant Jordi a Viladecavalls ha tingut més presència que mai amb 3 dies d'activitats emmarcades en aquesta celebració.

dimecres 26 abril 2017

Les escoles dansen per Sant Jordi

Les escoles del municipi, Roc Blanc de Can Trias i Rosella, van encetar les celebracions divendres 21 d'abril, al matí, amb la mostra de danses de Sant Jordi. Cultura i tradició catalana en una jornada on els alumnes van ballar un repertori de danses folklòriques davant dels seus familiars. A més, a l'Escola Rosella, es podien comprar roses i pastissos per esmorzar amb l'objectiu d'engruixar la recaptació final de donatius per a Save The Children, iniciada dies abans amb l'Olimpíada Solidària de l'escola.

Mercè Piera, primer premi del IV Certamen literari "Pere Calders"

A la tarda, la Biblioteca Pere Calders de Viladecavalls, va desvetllar els guanyadors del IV Certamen Literari "Pere Calders" i el concurs literari infantil "El meu conte preferit". L'Alcaldessa, Cesca Berenguer, el regidor de Cultura, Jesús Porres i els membres del jurat, Maria Álvarez i Anna Martí van lliurar els premis del certamen als guanyadors. Fàtima Miró, Blanca Montoliu i tres alumnes de l'Escola de Música Municipal Pau Casals van interpretar un recull de peces de la banda sonora de Forrest Gump i de Leonard Cohen.

Mercè Piera amb "Potser et vols casar amb el meu marit?" va obtenir el primer premi, el segon premi va ser per a Joan Domingo amb "El penjoll de Keinar" i Conchi Ramírez va quedar en tercer lloc amb "La Bruna i la gorra de l'unicorn". Menció especial pel treball "La frase de discutir" de Mati Segura per captar la psicologia d'una adolescent en un conflicte familiar. Pel que fa al concurs "El meu conte preferit", es van lliurar un total de 10 premis als petits lectors amb edats compreses entre els 4 i els 11 anys.

Música intercultural a la plaça de la Vila

Dissabte, la plaça de la Vila va acollir una tarda de música catalana i italiana amb les actuacions del Combo-Jazz de l'EMM Pau Casals, l'Esbart Egarenc i els artistes italians convidats amb motiu del Projecte de Cooperació Cultural Internacional Viladecavalls-Torí.

El duo Laura Conti & Maurizio Verna van interpretar una mostra de cant popular piemontès. Tot seguit, el grup de música tradicional Piero Pesce Etno Trio van animar al públic amb la música i els balls de pizzica i tarantella. L'Alcaldessa, Cesca Berenguer, va convidar a Antonio Damasco, director de la Rete Italiana di Cultura Popolare, a signar el llibre d'honor a l'ajuntament. Aquest projecte de difusió cultural entre Viladecavalls i Torí es va iniciar el passat 30 de maig de 2016 entre l'Ajuntament de Viladecavalls i la Rete Italiana di Cultura Popolare.

Una Diada per a tots els gustos

La plaça de la Vila va aplegar a grans i petits en una diada de Sant Jordi en la qual es van poder comprar llibres i roses en les carpes de les entitats del municipi a més de gaudir amb les havaneres de Vent de Mestral i l’actuació de teatre infantil “Dragon Street” de la companyia JAM.

Com a novetat, l’Ajuntament va habilitar un “espai escriptors” que va comptar amb la presència d’escriptors locals i nacionals que van signar i vendre els seus llibres.

Des de l’Ajuntament es fa un balanç molt positiu de la jornada tot agraint la implicació de tantes persones i entitats que han fet possible una celebració a l’alçada d’una de les festivitats més importants de Catalunya.

Galeria d'Imatges

Danses de Sant Jordi - Escola Rosella
Guanyadors del Certament literari i El meu conte preferit
Espai escriptors
Antonio Damasco signant el llibre d'honor de Viladecavalls
Danses de Sant Jordi - Escola Roc Blanc
Diada de Sant Jordi 2017