Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 19:42 | 14/07/2024

Vilaleta, la galeta de Viladecavalls

A la Fira Gastronòmica de la Festa de Sant Martí 2021, que se celebrarà el 13 i 14 de novembre al nucli urbà de Viladecavalls, hi trobareu la galeta de Viladecavalls, Vilaleta, que ha estat elaborada de forma artesanal pels forners vilacavallencs del forn Deleita't, situat al barri de Can Trias, com homenatge al municipi.

dilluns 08 novembre 2021

La Vilaleta, que té forma de V, compta actualment amb dues variants: la llisa més adequada per l'estiu, i amb xocolata la pensada per l'hivern, tot i que les dues versions, en època fresca, es poden disposar. Aviat es crearan noves versions, com ara una galeta sense gluten i altres sense sucre, elaborades amb edulcorants d'origen natural. També les podrem trobar per Nadal, amb la decoració corresponent.

La seva composició principal és a base de mantega, farina, sucre i ou, i amb xocolata les d'hivern. Recorden, amb gust i textura, a les típiques galetes nòrdiques. Tots els seus ingredients són naturals, i no contenen cap mena de conservants ni colorants.

L'Ajuntament de Viladecavalls aposta per aquesta dolça iniciativa dels forners locals de Deleita't i a partir d'aquest any, el Martinet serà substituït per la Vilaleta, la galeta que obsequiarà als nens i a les nenes de les llars d'infants municipals durant la tradicional Cantada de les Llúcies.