Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 09:24 | 25/05/2024

Viladecavalls Clima

L'Ajuntament de Viladecavalls per la reducció de les emissions de CO2 L'Ajuntament de Viladecavalls per la reducció de les emissions de CO2

El dia 28 de gener se celebra el Dia Mundial per la Reducció de les Emissions de CO2, o també anomenat Dia Mundial de l’Acció enfront de l’Escalfament Terrestre. Des de l’Ajuntament de Viladecavalls hem treballat, treballem i treballarem per continuar lluitant contra el canvi climàtic i per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, que ens han de permetre viure en una societat més justa, sostenible i igualitària.

La ciutadania podrà conèixer l’evolució de les més de 70 actuacions municipals contra el canvi climàtic a través de la campanya Viladecavalls Clima La ciutadania podrà conèixer l’evolució de les més de 70 actuacions municipals contra el canvi climàtic a través de la campanya Viladecavalls Clima

L’Ajuntament de Viladecavalls va aprovar la Declaració de l’Emergència Climàtica el passat juliol del 2019, en què s’adoptava el compromís ferm d’aquesta administració en la lluita contra el canvi climàtic. Un eix estratègic del Pla d’Actuació Municipal del mandat vigent, que va començar a prendre forma ara fa set anys amb la redacció del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), aprovat definitivament el març del 2022. Aquest document recull accions concretes que l’ajuntament ja ha anat executant des del 2016 i que té per objectiu avançar cap a la neutralitat climàtica l’any 2050, d’acord amb l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Setmana Europea de l'Energia Sostenible a Catalunya Setmana Europea de l'Energia Sostenible a Catalunya

Les diverses administracions de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, de la qual Viladecavalls n’és membre, hem organitzat la Setmana Europea de l'Energia Sostenible a Catalunya que se celebra del 25 al 29 d’octubre.

Aconseguida una subvenció per valor de 658.340 euros per acabar el canvi de l’enllumenat públic a LED Aconseguida una subvenció per valor de 658.340 euros per acabar el canvi de l’enllumenat públic a LED

L'Ajuntament de Viladecavalls ha rebut aquesta setmana resolució favorable a la petició de subvenció per import de 658.340,48 €, en el marc del programa Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona, per a dur a terme la renovació de 1.200 punts de l'enllumenat públic per tal de modernitzar-los a la tecnologia LED, més eficient energèticament, així com per donar compliment a la normativa de contaminació lluminosa. L'actuació es preveu per un import total de 731.489,42 €, per ser executat al 2023.

Segon webinar sobre gestió energètica i canvi climàtic Segon webinar sobre gestió energètica i canvi climàtic

Demà dimecres 21 d'abril a les 19.00 hores es durà a terme la segona xerrada online del cicle "Crisi climàtica, com afrontar la transició energètica a la nostra llar?" en el qual es parlarà del nou marc normatiu relacionat amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'ús domèstic i les bonificacions fiscals en l’IBI i en l’ICIO.

Propera instal·lació de plaques solars a la biblioteca de Viladecavalls Propera instal·lació de plaques solars a la biblioteca de Viladecavalls

En el marc del “Pla d’Acció per l’Energia Sostenible del municipi de Viladecavalls” (PAES), aquest mes de maig s’iniciaran els treballs d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a la biblioteca Pere Calders per tal que es pugui autoabastir d’energia renovable amb la consegüent reducció d’emissions de CO2 generades per aquest equipament municipal.

Nous punts de llum fotovoltaics a l'avinguda Ferrocarril Nous punts de llum fotovoltaics a l'avinguda Ferrocarril

L'Ajuntament de Viladecavalls ha instal·lat 5 nous fanals fotovoltaics a l'avinguda Ferrocarril, just a l'enllaç amb el carrer Pau Picasso, per resoldre la mancança d'il·luminació, millorar la seguretat de la zona i continuar apostant per l'energia sostenible i l'eficiència energètica del municipi.

Millora de l'eficiència energètica dels equipaments municipals i dels espais públics Millora de l'eficiència energètica dels equipaments municipals i dels espais públics

Des del passat 2019, en el marc del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible de Viladecavalls (PAES), el qual deriva del compromís adoptat per l'Ajuntament de Viladecavalls en el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses Contra el Canvi Climàtic, s’han dut a terme diverses actuacions de millora de l’eficiència energètica tant dels equipaments municipals com dels espais públics i en foment de la mobilitat sostenible.