Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 05:29 | 21/07/2024

Abril 2024 - En matèria de medi ambient, POLÍTIQUES AMBICIOSES

D’acord amb el que disposa la Directiva 2018/851 del Parlament i el Consell de la Unió Europea, del 30 de maig de 2018, els estats membres estan obligats a assolir uns percentatges de reciclatge. Això fa que els sistemes de recollida de les escombraries hagin de ser més selectius i eficients per tal que el procés de reciclatge pugui realitzar-se de la millor manera.

Des de ja fa més de vuit anys, des d’ERC Viladecavalls, hem apostat pel sistema de recollida porta a porta (PaP), ja que és el més consolidat arreu del nostre país pel que fa a recollida selectiva. Aquest sistema compta amb una llarga trajectòria, amb moltes experiències (molt similars a la realitat de Viladecavalls) que evidencien que dona excel·lents resultats. Hi ha altres sistemes que no estan tan contrastats —pel poc temps d’implementació— i amb un tant per cent de reciclatge menys ambiciós.

Ara com ara, Viladecavalls s’està preparant per a un canvi en la recollida de residus, i ERC aposta i defensarà el sistema de recollida PaP perquè, amb les polítiques de medi ambient, creiem que s’ha d’anar a màxims i no fer allò que sigui més fàcil.