Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 21:28 | 25/07/2024

Desembre 2020

El passat mes de novembre, el grup municipal d’ERC Viladecavalls va presentar al Ple una moció per reclamar la millora urgent de la gestió de les prestacions i subsidis d’atur i cobrament dels ERTO.
Al mes d’octubre l’atur a Viladecavalls era de 384 persones, el que suposa una variació en el darrer any del 12 %.
A més, tan sols a la primera onada de la COVID-19, es van registrar 72 expedients de regulació d’ocupació que van afectar 1.406 persones; eren ERTO vinculats a la crisi sanitària en les seves diferents tipologies, tant inicials com vinculats als rebrots, limitacions o impediments d’activitat.
La gestió de les prestacions d’atur a les persones treballadores afectades, portada a terme a través del SEPE, del Ministerio de Trabajo y Economía Social, ha topat amb dificultats que ha estat incapaç de superar i que han limitat l’abast de la protecció que havien d’oferir els ERTO.
Encara hi ha persones que no han cobrat la prestació d’atur a la qual tenen dret, i d’altres mantenen incidències en la prestació rebuda.
Cal una solució urgent. Al nostre parer, aquesta solució passa, entre altres coses, pel traspàs integral de la gestió de les prestacions i subsidis d’atur, que actualment gestiona el SEPE, al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).