Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 06:00 | 19/07/2024

Febrer 2021 - Ens apugen el preu de l'aigua

Terrassa va municipalitzar fa dos anys el servei de l’aigua, que havia estat concedit a l’empresa Mina Pública d’Aigües de Terrassa feia 77 anys. Això ha suposat una davallada molt important de la facturació d’aquesta empresa, i d’alguna manera l’ha d’anar compensant. El cas és que Terrassa manté avui tarifes congelades des del 2014 —i per sota de les que tenim a Viladecavalls— i té llibertat en la gestió per a adaptar-se a situacions extraordinàries, com la de la COVID-19, i ajudar les famílies. A Viladecavalls la concessió amb la Mina Pública encara durarà uns anys (es va signar el 1988 per 50 anys) i ara ens ve una apujada gradual dels preus per als següents quatre anys de fins a gairebé un 13 %.
Des d’ERC pensem que cal anar fent un pensament per a quan aquesta concessió s’acabi. Cal la municipalització d’aquest bé. L’aigua és un dret humà bàsic i la seva gestió no pot deixar-se en mans de l’especulació i el benefici mercantilista de la gestió privada, en què els beneficis són per a repartir entre els accionistes.
Amb la municipalització els beneficis es reparteixen entre la ciutadania, alhora que es vetlla per rebaixar el consum de l’aigua —perquè es tracta d’un bé escàs— en contraposició amb l’empresa privada, que en busca més consum per obtenir més benefici. #plantemelfutur