Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 09:02 | 16/07/2024

Gener 2020 - POUM: qüestió de prioritats

Al desembre, l’equip de govern va aprovar la modificació parcial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) al turó de Can Mitjans per a fer-hi un parc logístic (un nou polígon industrial) i destinar una part del sòl a un nou cementiri municipal.
El POUM expressa la voluntat política d’ordenació del territori. El nostre té gairebé 20 anys i la majoria de grups polítics en portem la revisió —o fer-ne un de nou— als programes, però qui pot promoure-ho no ho ha fet. En la nostra visió d’ordenació del territori preval la protecció de les zones verdes i boscoses i el patrimoni arquitectònic. Ja tenim altres polígons industrials, i algun, molt malmès. No compartim els arguments pels quals l’equip de govern assumeix la modificació com a iniciativa pública.
Es traduirà en nous llocs de treball per als vilatans i les vilatanes? L’experiència amb les empreses que hi ha al poble no ens hi fa confiar. I posem en dubte la necessitat d’un nou cementiri municipal. A més, els promotors del pla admeten que tindrem embussos de vehicles a les rotondes d’accés al poble i al·leguen que el problema desapareixerà quan el quart cinturó estigui acabat. Però, i mentre no ho estigui?
Ha mancat treball previ al consistori de seure i buscar consensos en l’ordenació del territori, vist com un tot i no com a petites peces.