Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 08:36 | 16/07/2024

Agost 2023 - Agost: calor, mosquits i bones vacances!

El meteoròleg Francesc Mauri, en el fantàstic pregó de la Festa Major de Viladecavalls, deia que el moment actual requereix polítics valents. I feia referència que el canvi climàtic, i la necessària adaptació de tots i totes nosaltres, exigeix polítics a l’altura d’aquest repte.

El repte és global, planetari i a nivell de societat, però a Viladecavalls també hem de fer els deures. Estem patint les temperatures més altes de les darreres dècades, i això ja està afectant i continuarà afectant les nostres vides. A Viladecavalls, necessitem ja un pla d’adaptació a aquesta nova realitat i que abordi la creació de refugis climàtics, punts d’aigua i ombra, entre d’altres.

A banda, el canvi climàtic també està impactant en el medi natural i en la flora i fauna del nostre entorn. Sense anar més lluny, són diversos els punts de Viladecavalls on, els darrers estius, la presència de mosquits dificulta la vida del veïnat. Els veïns i les veïnes de la riera Torrent de Bressols, de Sant Miquel de Guanteres, porten anys reclamant un pla d’acció i control del mosquit, ben pensat i treballat, que no arriba mai; un pla que la ciutat veïna de Terrassa ja està desplegant amb bons resultats. Continuarem insistint-hi. Mentrestant, us desitgem unes bones i merescudes vacances!