Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 21:06 | 13/07/2024

Juliol 2022 - Davant un perill d'incendi alt, conscienciació, prevenció i recursos!

El passat 7 de juny, un incendi va cremar dues hectàrees de vegetació entre el Roc Blanc i Can Trias. La temporada es presenta calenta, amb risc alt de focs forestals, amb una preocupació avançada per l’acumulació de sequera i per les altes temperatures. Si la climatologia no dona un cop de mà en forma de pluges, l’estiu serà complicat. A Viladecavalls comptem amb 1.549 hectàrees de superfície forestal, el que suposa que més del 77 % del nostre terme municipal són boscos. És responsabilitat de tots i totes (però també de les administracions) cuidar-los, posar-los en valor i mantenir-los nets i en bon estat.
Des de Fem no descansem de fer propostes per a l’adaptació del nostre poble a les conseqüències del canvi climàtic, i per a això calen més diners i més voluntat política: més i millor manteniment dels boscos, més protecció dels espais naturals, una aposta per reimpulsar l’agricultura dins el nostre poble i la creació d’espais públics que serveixin de refugis climàtics davant temperatures extremes com les d’aquests dies.
Des d’aquí, també volem expressar tot el nostre reconeixement i suport als cossos operatius que treballen sobre el terreny: Bombers, Policia, Mossos, ADF, Agents Rurals, Protecció Civil, etc.