Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 07:42 | 25/07/2024

Desembre 2023 - Sobre els impostos a Viladecavalls: el que t'expliquen vs. la realitat

El mes passat, el Govern Municipal (Junts i PSC) va aprovar en solitari un augment de l’IBI de més del 8 % per al 2024. El que la propaganda de l’Ajuntament explica és que el tipus passa del 0,578 al 0,625, i que això implica una pujada del 0,047 %, però si ho traduïm a la seva aplicació pràctica en resulta un increment del rebut al voltant del 8,13 %, que és el que el Govern Municipal no explica.

Així, les persones propietàries d’un habitatge que enguany pagaven un rebut de 752, 31 euros, per exemple, l’any vinent hauran de tributar-ne 813,49. Tampoc és cert que el tipus impositiu de l’IBI a Viladecavalls sigui el més baix de tots els municipis del nostre entorn: resulta que Matadepera, Sant Quirze o Sant Cugat tenen tipus més baixos que nosaltres.

D’altra banda, no és cert que els impostos municipals s’hagin congelat en els darrers anys: la taxa d’escombraries ha pujat més d’un 10 %.

El que sí que està congelat o, en tot cas, no puja un 8 % són els sous del conjunt de les treballadores i els treballadors.

Des de Fem Viladecavalls, rebutgem l’apujada d’impostos i demanem respecte cap a la ciutadania: prou d’informació tendenciosa o directament falsa per part de l’equip de govern.